Зоолошката градина збогатена со информативни цртежи

zoo-makstrip

По последната посета на зоолошката градина (минатата недела), како и повеќето новитети што ги среќаваме таму збогатени со нови животни и интересни нови живеалишта се појавија и некои нови цртежи на кафезите со информативна порака.

Пораките се интересно дело преку кое животните комуницираат со нивните посетители. Но овие илустрации се појавија благодарение на уште една благородна активност за помош на седумгодишната Мила Адам која требало да и се направи операција на срце. Цртежите се дело на Макстрип заедницата во Македонија каде креативната работа ја преточиле во прекрасен плод во соработка со Зоолошката градина од Скопје.

01MajmunTheM

02TigarTheM

03BivolTheM

04MeckaZG

05NilskiKonjZG

06PanterZG

07MrshojadecVSh

08ZajakDR

09LamaDR

10LavDR

11StrujaIN

12PatkaIN

13ZebraMM

14SrnaMM

15LemurTDz

16BeloglavMrshojadecFT

17KokoshkaSK

18OvcaSK

19SokolNT

20AntilopaNT

21RakunDJ

22LisicaAS

Се надевам дека илустрациите ќе разбудат чуство на поголемо почитување за животните што ќе ги посетувате во Зоолошката градина или било каде во природата.

gravatar
Автор: Капсаров Благој
За авторот: Од сите сплетки и досетки се обидувам да инспирирам доволен број на луѓе што сакаат да го користат мозокот за креативен и позитивен развој. Мотото го позајмив од Рене Декарт: Cogito ergo sum! повеќе...

Comments are closed.