Уметноста позади популарните игри во 2010

Овој серијал на уметнички дела вградени и проширени во полето на изразување таканаречено „видео игри“, значајно им отвори работа на уметниците и илустраторите насекаде низ светот. Изминативе 20-30 години по ерата на StarCraft работите што се вметнуваат како визуална фреквенција во игрите се фасцинатни. Освен што игрите изгледаат ТОП овие луѓе треба да се грижат и сето тоа да работи беспрекорно. Дипломираните ликовни уметници што редовно им шета раката низ листовите во солидна креативна смисла со задоволство често пати ја бараат индустријата за видео игри како професионално и креативно поле за изразување, да не кажам „кец на десекта“.

За почеток ќе ја отвориме галеријата на две до три игри во еден објавен пост, а за овој денешниот на список се Diablo III, Castlevania – Lords of Shadow и Mass Effect 2.

Diablo III

Castlevania – Lords of Shadow

Mass Effect 2

gravatar
Автор: Капсаров Благој
За авторот: Од сите сплетки и досетки се обидувам да инспирирам доволен број на луѓе што сакаат да го користат мозокот за креативен и позитивен развој. Мотото го позајмив од Рене Декарт: Cogito ergo sum! повеќе...

Comments are closed.