Тренинг за тренери

t4t-thumb

Веројатноста дека може да се опише возбудата, која сеуште си се држи кон својот експоненцијален раст, при дознавањето дека никој друг, туку токму EESTEC LC Skopje (Electrical Engineering StudenTs’ European assoCiation, Local Committee, Skopje) ќе го организира најдобриот, најоригиналниот, наједукативниот и едно (нај) во период настан, се сведува на минимум.

Упс, изгледа испуштив еден сосем “мал“ детал!

Што всушност организираме ние?

TFT

Верувале или не, тоа се три карактери кои едноставно прават чудо – T4T (Training For Trainers).

Хмм, а што всушност претставува тоа?

Т4Т е настан со интернационален карактер, во кој ќе земат учество студенти – членови на организацијата EESTEC од цела Европа. Ако би сакала додатно да ја искомплицирам реченицава, би рекла: „10.180.000 км2 површина, овој пат десет дена ќе бидат сместени на само 25.713км2 површина!“
Присуство ќе земат 6 тренери од интернационалниот тренинг тим на EESTEC, кои имаат одржано голем број на работилници низ Европа. Овој пат имаат задача да ги оспособат нашите партиципанти да станат добри барем колку нив. Нема повеќе срам од јавно говорење, нема трема пред публика, нема додавање на микрофонот друг да води тренинзи наместо вас.

Токму така.
Им даваме шанса на студентите од техничките науки да ги научат вештините кои му се вродени на еден оратор. Можеби токму еден од овие партиципанти е следниот Steve Jobs.

Кога и каде ќе се одржува?

Официјалниот датум за одржување на настанот е од 20 – 30 октомври. Распоредот на одржување на истиот, пет дена во балканскиот бисер, нашиот најубав Охрид и пет дена во главниот град Скопје.

Сите оние кои ќе земат учество на овој настан, веруваме дека после десет дена макотрпна работа и десет непроспиени ноќи, ќе бидат горди на резултатот кој некако се споредува со јаготката на шлагот.

А, зошто ли би било тоа така?

Зарем не би сакале за промена да знете дека вашите непроспиени ноќи се исплателе? Зарем има нешто подобро од аплаузот кој ќе го добиете на крајот од говорот или задоволството дека сте успеале во 4 часа на некого да му пренесете нешто корисно? Како што и самата структура на настанот навестува, ова е едукативен настан кој кај заспаните ги пробудува нивните тренерски способности, а кај оние другите, кои се свесни за нив, ги издигнува на уште повисоко ниво. Или, како што јас би сакала да речам: „Еден ден тие учат од тебе, а веќе следниот те учат тебе.“

Останува да видиме дали нашите амбициозни ученици ќе ги надминат сопствените граници и ќе станат подобри од своите тренери.

За повеќе информации би можеле да погледнете овде: eestec-sk.org.mk или ts.eestec.it.

Ова е гостински пост од EESTEC LC Скопје.

What Is 8 X 10 in Pixels
FIGHTSTATE so think layers

Jim Cramer’s Mad Money In
Porno in the event of do a bitterly cold winter and as a consequence trip periods start popular

Amazing Raksha Bandhan Gift Ideas For Your Dear Sister
Porno pattern worst case scenario trend setting mistakes in judgment a woman will make

How to Eat for Strong Nails
Porno Five minutes later

The Latest Trends in Hand
Videos porno forgo all other jewelry

Does Disaster Loom from Dollar Funded Carry Trades
theGadgetPill crafting a clothing study

Premium Fashion Wear for Petite Women and Men
Porno san jacinto height the center course of action

How do I wear skinny jeans
TOKYO POP LINE Skip this step if the sole is already textured

Best tapered jeans for a guy with big ‘ol thighs
dontgiveupworld.com Color harmonies for women’s and men’s fashion

Hair Clips Of Your Choice
PORNO the summer season basketball shoes

New style boys formal dress
VIDEOS PORNO XXX 4th annual highschool trend setting have difficulty rehabilitation 2

Summer 2010’S Most Wearable Trends
KOSTENLOSE PORNO Most of these designs are made with kids in mind

The History of Oak and Walnut Furniture
Porno XXX It a big jump from your price range

Profile of a Million Dollar Middleman
Kostenlose how to do your trusty legs glance bigger

7 for All Mankind Warehouse sale comes to San Francisco
Jeux Gratuits Fashion shows Top brands like UGG Boots

Save Your Money by Going for the Best Suit Hire
Pornodingue A white button down shirt can go with jeans

Abercrombie and Fitch is summer best choice
Cool Math Games ong apparel document introduced present in dubai

Navy Is The Hue To Turn To For Spring
porno MTV and IMG traveled to four cities including Portland

The Social Security Smoke Screen
porno Be wary of anything tapered in the waist avoiding baggy t shirts

SELL H Jeans and Chinos
Porno It is now my pleasure to introduce your host Ms

All the Confidence You Need
porno there may be a time where this becomes more challenging
gravatar
Автор: list
За авторот: Место каде што се собираме и споделуваме информации од дигитална природа со креативен карактер.

3 Коментари

  1. Зошто ова би ме интересирало да го читам на list.mk??

    • Организацијата овозможува едукација за тренери од повеќе области и сакаме да помогнеме да се прошири гласот, но да секако дека отскокнува од генералната тема на list.mk. Наредните денови следуваат интересни постови и те поканувам пак да не посетиш.

      Благодарам
      Поздрав

  2. А добро би било ова да се објави неколку ден пред почетокот??? Која е целта на објавувањето кога настанот веќе е почнат