Тазе кратки анимирани филмчиња за убав викенд

Краткометражни

Кратките филмови секогаш имаат оригинална порака и поквалитетна реализација од долгометражните затоа што не траат долго, пренесуваат многу посилна порака и најчесто не се комерцијални.

Збирката што следува вреди да се погледне и секако дека нема да ви земе многу од вашето време:

The Cat Piano

Режија: Eddie White, Ari Gibson
Сценарио: Eddie White

Granny O’Grimm’s Sleeping Beauty

Режија: Nicky Phelan
Сценарио: Kathleen O’Rourke

French Roast

Сценарио и режија: Fabrice O. Joubert

Logorama

Режија: Francois Alaux, Herve de Crecy и Ludovic Houplain

The Lady and The Reaper – La Dama y La Muerte

Сценарио и режија: Javier Recio Gracia

ALARM- HD720

Режија и Сценарио: Moo-hyun Jang

A Matter of Loaf and Death

Режија: Nick Park
Сценарио: Nick Park и Bob Baker

gravatar
Автор: Капсаров Благој
За авторот: Од сите сплетки и досетки се обидувам да инспирирам доволен број на луѓе што сакаат да го користат мозокот за креативен и позитивен развој. Мотото го позајмив од Рене Декарт: Cogito ergo sum! повеќе...

Comments are closed.