Статии со клучен збор ‘wordpress’

Сакам да го подобрам WordPress на македонски

Лекција 8

Секој што има познавање од WordPress и сака да придонесе во развојот на WordPress на македонски, слободно може да ни се придружи во заедницата.

Повеќе

Modest – WordPress тема

modest-style-wordpress

Една богато поткованa бесплатнa темa за WordPress спремна за сите што имаат желба и ентузијазам за пишување и споделување содржина.

Повеќе

Сопствен тип на постови во WordPress

Креирањето на сопствени типови на постови во WordPress 3.0+ е многу лесно и се прави со додавање на неколку реда код во functions.php датотеката на вашата тема.

Повеќе

NewsScope – WordPress тема

newsScope_list
NewsScope е бесплатна и нова WordPress тема со голем број на нагодувања соодветна за објавување добра содржина. Изгледот овозможува пошироко поле на области за пишување.

Повеќе

Како да направите сопствена WordPress тема

Доколку некогаш сте посакале да можете да направите сопствена тема за WordPress, или пак да ја измените постоечката, а не сте знаеле како, тогаш овој туторијал е за вас. Овде ќе се обидам на јасен начин да објаснам како да направите сопствена едноставна WordPress тема од готов HTML код која ќе поддржува виџети (widgets). За да го следите овој туторијал би требало да имате основни предзнаења од HTML/CSS и малку PHP. Но доколку немате, не се откажувајте, со малку повеќе труд сепак ќе успеете да го завршите туторијалов до крај.

Повеќе

Лекција 8: Статична почетна страница

Лекција 8
После две недели пауза, се враќаме на написите наменети за WordPress почетниците. Во овој краток напис ќе ви објаснам како да направите статична-почетна страница и посебна страница за вашиот блог.

Повеќе

Titaniumifize – WordPress тема

thumb_titaniumifize
Прилично надградена и проширена WordPress тема со Premium префикс, но бесплатна за преземање и користење.

Повеќе

Страна 1 од 212