Статии со клучен збор ‘JPEG’

Што ќе ни е WebP (вепи)?

webp thumb

Од низата на надоградби во Google, особено по лансирањето на сопствениот video codec VP8 и програмскиот јазик Go, со кој тврдат дека новиот формат на компресирање слики ќе донесе 40% помала тежина на сликите. Според нив, тоа ќе овозможи побрзо вчитување на интернет страните, подобро корисничко искуство, помали трошоци за интернет сообраќај при хостирање и се на се општо подобрување во сурфачкото искуство на интернет.

Повеќе