Статии со клучен збор ‘iPhone’

Што претставува функцијата на UX дизајнер?

ux-design-list.mk

Денешниот подем на телекомуникациите и растот на потребата за софтверски решенија, корисничкиот интерфејс, различната палета на уреди (од такви што стојат на маса до тие што ги нисиме во џеб), најчесто го управуваат вниманието на нашето секојдневие.

Повеќе

Дизајн на програми за таблет-компјутери и паметни телефони

apps-mobile-tablet

Во овој жежок развој на паметните мобилни телефони и таблет-компјутери што се базирани на екран-допир, го форсираат забрзувањето во креирање на софтверски апликации и игри за истите уреди во прилично жежок натпревар.

Повеќе

Нешто повеќе за SpotMe

SpotMe

Android апликацијата SpotMe освои второ место на Vip Андроид™ предизвикот и се стекна со позитивна популарност, но благодарејќи на нејзините креатори сега имаме можност и малку подетално да навлеземе во приказната за оваа социјална алатка.

Повеќе

15 Корисни iPhone апликации за дизајнери


За наредниот пост решив да не барам инспирација од интернет, да не листам низ книги за дизајн, да не критикувам некој наш дизајн, да не бидам плагијатор…туку едноставно да погледнам што од апликации имам на мојот iPhone кои ги користам секојдневно, а кои би биле корисни за веб и графички дизајнери и се бесплатни.

Повеќе