Статии со клучен збор ‘css’

CSS 3.0 ToolTip без jQuery и JavaScript

css3-tooltip

Едноставен CSS ToolTip што користи само HTML5 и CSS 3.0. Работи во сите модерни прелистувачи и може да се користи на кој било елемент од DOM-от.

Повеќе

Чекор напред за Boot to Geko

boot-to-geko-thumb

Со овој потег Mozilla ја ослободува мобилната софтверска платформа достапна за сите способни да создаваат/програмираат некакви софтверски апликации. И освен тоа, оваа фондација со силата на големата заедница, на отворен начин го поврзува Интернет (сурфачко) искуството во директна комбинација на функцијата мобилен телефон.

Повеќе

Google веб-фонтови верзија 2

Google Web Fonts list.mk

Со новиот подем на Google веб-фонтови што го смени начинот на прикажување веб-содржина, Интернет сурфањето се повеќе и повеќе ќе отсликува типографска разноликост и убавина.

Повеќе

GNOME 3 делува спокојно

Gnome 3 list.mk

Официјалната верзија GNOME 3 почна да ги полни содржините на Интернет со прегледи и пофалби особено во пакет со лансирањето на Fedora 15.

Повеќе

Интернет прелистувачи во подем со HTML5/CSS3

browsers-listThumb

Во моментов сите интернет прелистувачи се подготвуваат за новите промени што повлекуваат клучни предизвици за развојот на Интернет содржините и нивното презентирање.

Повеќе

Корисни извори за лесно воведување на HTML5

list-korisnihtml5strani

Воведување на новата технологија што во моментов подразбира комбинација од HTML(5) во пакет со CSS (верзија 3) и jQuery е предизвик за сите нас. Идејата позади колекцијата што следи е полесно до информирање и запознавање со содржините што има да ги понуди оваа нова технологија.

Повеќе

Листа за потсетување: CSS кратенка за фонт


Кога се одредува стил на фонт во веб-страна што ја изработуваме, во CSS-от најчесто користиме font-family, font-size, font-weight, поточно, нашиот код изгледа нешто како ова:

Повеќе

Страна 1 од 212