Статии со клучен збор ‘API’

Google веб-фонтови верзија 2

Google Web Fonts list.mk

Со новиот подем на Google веб-фонтови што го смени начинот на прикажување веб-содржина, Интернет сурфањето се повеќе и повеќе ќе отсликува типографска разноликост и убавина.

Повеќе

Користење на Google Font API

google api

Пред некое време Google ги претстави Font API и Font Directory, бесплатни веб сервиси кои им овозможуваат на веб дизајнерите на многу едноставен начин да ги користат бесплатните фонтови во нивните веб проекти.
Во овој туторијал ќе видиме како се користи Google Font API.

Повеќе