Статии со клучен збор ‘Ajax’

Внесување и бришење на податоци со jQuery и PHP

vnesuvanje brisenje

Во овој туторијал ќе ви објаснам како да внесувате и бришете коментари/податоци во база без да се вчита страната по ново, нешто слично како Facebook. За да го постигнеме ова ќе користиме PHP, jQuery, малку SQL и CSS за изгледот.

Крајниот резултат можете да го погледнете тука или пак да го преземете.

Повеќе

Достапност на корисничко име со jQuery и PHP

username proverka

Сигурно при регистрација на многу сајтови имате забележано можност за проверка на достапност на корисничкото име без страната да биде повторно вчитувана.

Во овој туторијал ќе објасниме како ваквата проверка може да се реализира користејќи JavaScript (со jQuery библиотеката) и PHP.

Повеќе

Ajax контакт формулар со jQuery и PHP

jquery-formular

Ова е едноставен пример на креирање на Ajax контакт формулар со jQuery и PHP. Крајниот резултат можете да го погледнете тука или пак преземете го.

Повеќе