Статии со клучен збор ‘тема’

Modest – WordPress тема

modest-style-wordpress

Една богато поткованa бесплатнa темa за WordPress спремна за сите што имаат желба и ентузијазам за пишување и споделување содржина.

Повеќе

NewsScope – WordPress тема

newsScope_list
NewsScope е бесплатна и нова WordPress тема со голем број на нагодувања соодветна за објавување добра содржина. Изгледот овозможува пошироко поле на области за пишување.

Повеќе

Како да направите сопствена WordPress тема

Доколку некогаш сте посакале да можете да направите сопствена тема за WordPress, или пак да ја измените постоечката, а не сте знаеле како, тогаш овој туторијал е за вас. Овде ќе се обидам на јасен начин да објаснам како да направите сопствена едноставна WordPress тема од готов HTML код која ќе поддржува виџети (widgets). За да го следите овој туторијал би требало да имате основни предзнаења од HTML/CSS и малку PHP. Но доколку немате, не се откажувајте, со малку повеќе труд сепак ќе успеете да го завршите туторијалов до крај.

Повеќе

Titaniumifize – WordPress тема

thumb_titaniumifize
Прилично надградена и проширена WordPress тема со Premium префикс, но бесплатна за преземање и користење.

Повеќе

Boldy – WordPress тема

Boldy - WordPress тема

Boldy е навистина убава и професионално дизајнирана тема која има поддршка за најновиот WordPress 3, но најважно треба да се напомене дека е целосно бесплатна. Таа е погодна за презентирање на вашето портфолио или пак вашата компанија.

Повеќе