Статии со клучен збор ‘совет’

5 чекори до подобар CSS

Во зависност од вашето искуство, кодирањето на CSS понекогаш може да излезе од контрола. Со следењето на овие 5 едноставни чекори може доста да си го олесните вашиот живот :).

1. Ресетирање

Секогаш користете ресетирање. Не е битно дали ќе го користите ресетирањето на Eric Meyer или YUI или пак некое направено од вас, битно е да користите нешто.

Повеќе

PNG-8 транспарентност во секој прелистувач

png transparentnost

Повеќето веб дизајнери користат PNG-24 за да постигнат транспарентност во своите проекти. Овие фајлови постигнуваат добра транспарентност но затоа пак тежат повеќе. Користењето на PNG-8 или GIF за транспаренција не функционира баш добро. Всушност, има начин како да го искористите PNG-8 подобро од PNG-24.

Повеќе

Страна 3 од 3123