Статии со клучен збор ‘реклама’

Фантастични надворешни рекламни кампањи

fantasticni-outdoor-kampanji

Штом го напуштиме домот почнуваат да нè бомбардирани огромен број на рекламни пораки. За жал, во Македонија, најголемиот дел од нив се просечно направени на прилично класичен и предвидлив начин и не го задржуваат нашето внимание подолго од неколку секунди.

Повеќе

Справување со досадните пропагандни пораки на Интернет

thumb-targeting

Денеска е актуелно рекламирањето одреден тип пропагандна порака на одредена целна група корисници. Тоа го овозможува Интернетот како поле за можности што допрва се откриваат во маркетингот.

Повеќе

Креативни реклами #7

Креативни реклами

Верувам дека добрата реклама е најбрзиот начин да се пренесе пораката до публиката, а доколку таа е привлечна станува инспирација и за другите. Најчесто рекламата е само реклама, но сепак некои компании се трудат многу за да ја направат нивната промотивна кампања уникатна, впечатлива и успешна.

Во продолжение следуваат 15 креативни реклами #7.

Повеќе

Креативни реклами #6

kreativni reklami 5

Верувам дека добрата реклама е најбрзиот начин да се пренесе пораката до публиката, а доколку таа е привлечна станува инспирација и за другите. Најчесто рекламата е само реклама, но сепак некои компании се трудат многу за да ја направат нивната промотивна кампања уникатна, впечатлива и успешна.

Во продолжение следуваат 10 креативни реклами #6.

Повеќе

Креативни реклами #5

kreativni reklami 5
Верувам дека добрата реклама е најбрзиот начин да се пренесе пораката до публиката, а доколку таа е привлечна станува инспирација и за другите. Најчесто рекламата е само реклама, но сепак некои компании се трудат многу за да ја направат нивната промотивна кампања уникатна, впечатлива и успешна.

Во продолжение следуваат 10 креативни реклами #5.

Повеќе

Nike „Write the Future“ краток филм

Nike write the future

Кога станува збор за рекламни кампањи Nike секогаш ја поместува границата на креативноста.

Овој краток филм ја претставува новата глобална кампања на Nike со нивниот нов потпис “Write the Future” во кој ќе сретнете некои од најголемите светски играчи кои ги инспирираат не само љубителите на фудбалот туку и сите други. Ова добро склопено видео е изработено од рекламната агенција Wieden & Kennedy, а продуцирано од страна на London Independent Films и Anonymous Content.

Повеќе

Креативни реклами #4

kreativni-reklami-4

Верувам дека добрата реклама е најбрзиот начин да се пренесе пораката до публиката, а доколку таа е привлечна станува инспирација и за другите. Најчесто рекламата е само реклама, но сепак некои компании се трудат многу за да ја направат нивната промотивна кампања уникатна, впечатлива и успешна.

Во продолжение следуваат 10 креативни реклами #4.

Повеќе

Страна 1 од 212