Статии со клучен збор ‘преглед’

GNOME 3 делува спокојно

Gnome 3 list.mk

Официјалната верзија GNOME 3 почна да ги полни содржините на Интернет со прегледи и пофалби особено во пакет со лансирањето на Fedora 15.

Повеќе

Модерна студена војна, Google против Facebook во преземање територии

Google VS Facebook

Незнам колку од вас играле Ризик (една игра со фрлање коцки и завземање територии на мапа), но сето ова со Google и Facebook наликува на една таква игра. Единствената разлика е што целата ситуација се одвива во живо и не засега сите нас, корисниците на Интернет.

Повеќе

Тажната порака ги одбива купувачите

mece_thumb

Една од интересните работи каде што се гледа пристапот за градење на еден бренд е зрелоста на тој создаден „знак“. Освен што треба да претставува некаква приказна или симболика за компанијата/агенцијата/трговскиот член на некој пазар треба да делува на психологијата кај коминтентите од кои, со помош на брендот, фирмата треба да заработи.

Повеќе

Интернет за по дома

thumb_internet

Оваа колекција на цени е правена по некое мое истражување како обичен потенцијален интернет муштерија и доколку сум пропуштил нешто/некој тоа е затоа што информациите на интернет дистрибутерите во Македонија не стигнале до мене како потенцијален купувач. Информациите содржат цени за интернет пристап од било каков карактер/уред/извор со задолжителните додатоци, но тие се само додатоци.

Повеќе

Домашна веб-збирка, сесија јули-август 2010

Juli Avgust 2010

Баш ми е драго што можеме почесто да правиме вакви веб-збирки се со цел да го прикажеме тоа што вреди да се посетува на нашиот интернет универзум. Собрав десетина прилично нови интернет страни од кои може и да се научи по нешто.

Повеќе

Домашна веб-збирка, сесија Јуни-Јули 2010

Збирка Јуни-Јули

Регистрацијата на нови интернет страници како и нивните имиња е процес што се движи во една растечка крива што секојдневно станува се пострмна и пострмна. Радосно е тоа зошто таквите симптоми укажуваат на фактот дека се насобрала голема бројка на интернет посетители. Зборуваме за релативна бројка земајќи ја во предвид балканската каша од интернет зачини.

Повеќе

Биди во тек

Најавна слика

Барај, не барај која интернет страна беше, дај RSS апликација или додаток за да немора да ги посетувам сите интернет страни!? Освен што треба да посетуваш мал милион интернет страници треба и да пратиш каде се случуваат интересните активности на македонската интернет сцена. Едно е значајно, блогерајот кај нас конечно се одлепи од blog.com.mk благодарние на промената што ја направија во blog.mk откако се ребрендираа on.net во групацијата One. Сега новите бранови носат интернет страни каде што повеќето информации може да ги добиеме на едно место.

Повеќе

Страна 3 од 41234