Статии со клучен збор ‘оптимизација’

Забрзување на веб страна со .htaccess

Thumbnail PHP/Code

Оптимизирајте ги перформансите на вашата веб страна со овие неколку совети кои се однесуваат на употреба на .htaccess датотека за on-the-fly прилагодување на Apache серверот и извршување на одредени инструкции.

Повеќе

Значењето на векторската графика – SVG

svg znacenje
Scalable Vector Graphics е еден од најбитните визуелни сегменти што во иднина многу почесто ќе го гледаме. Инспирацијата за текстов ми потекнува од Google IO настанот каде што се презентираа имплентациите на технологиите како HTML5, CSS3 и SVG. Поради фактот што на голема врата веќе open-source (кај нас познато како слободниот софтвер) преминува во култура, особено за програмерите, треба да почне да се припрема на голема врата за секој полигон. Ако една работа е важна, тоа е начинот на заработката на нашите парички што ни овозможуваат полесен пристап до природните ресурси за опстанок, одржување на концептот живот и притоа користејќи слободен софтвер. Рачунајќи дека повеќето посетители на list.mk веќе се запознати со дигиталната продукција и начинот на заработка од таа индустрија, сакам на кратко да го презентирам значењето на SVG и колку тоа во иднина ќе го има.

Повеќе

Оптимизација на линкови за Интернет пребарувачи

seo linkovi

Деновиве се занимавам со оптимизација на линковите за Интернет Пребарувачи на odgovori.mk па по неколку обиди дојдов до интересна идеја која решив да ја споделам со вас.

Знаеме дека најдобар начин за оптимизација на веб страница за интернет пребарувачи не е само да се напише насловот во title и h1 таговите туку насловот да се наоѓа и во самиот линк. Знаејќи го ова пробав на неколку начини да ги оптимизирам линковите и на крај стигнав до линк како овој:

Стар линк: http://odgovori.mk/?q=230

Нов линк: http://odgovori.mk/q230-Проблеми-со-дигитална-камера

Повеќе