Статии со клучен збор ‘лого’

Инспиративни креации сработени со Inkscape

Inkscape Inspiracija

Урааа! Бројот на софтверите за графичка обработка и дизајн се зголеми, особено благодарение на слободниот софтвер и неговиот подем.

Повеќе

Корпоративен идентитет. How it’s made?

banner header

Дали знаете што е воопшто корпоративен идентитет и како треба да изгледа? Сум имал многу примери кога клиенти започнувале нов бизнис и барале од мене да креирам лого и препознатливост на фирмата, но всушност ни самите тие не знаеле за што станува збор.

Повеќе

Креативни логоа август 2011

kreativni logoa

Во оваа прилика ќе ви презентирамe неколку логоа за збогатување на вашата инспирација. Овие логоа се направени од талентирани дизајнери што ги распоредиле елементите на логоата ликовно точно со интересна илустрација.

Повеќе

Тажната порака ги одбива купувачите

mece_thumb

Една од интересните работи каде што се гледа пристапот за градење на еден бренд е зрелоста на тој создаден „знак“. Освен што треба да претставува некаква приказна или симболика за компанијата/агенцијата/трговскиот член на некој пазар треба да делува на психологијата кај коминтентите од кои, со помош на брендот, фирмата треба да заработи.

Повеќе

Каде сè ќе го има FIFA World Cup 2010 – South Africa

Што голема работа ќе беше еден таков настан за мас-ентртејнмант како што се Олимписките Игри, Светските и Европските првенства во фудбал, Атлетика, Тенис, Формули и ред други работи. Целата поента на овие настани е да се занимава со забава населението во пошироки размери. На литературно македонски тоа се вика ПАНАЃУР! Еден таков мултимедијален и мултиплатформски стејџ каде што масовно треба да се излезе и да се продава на големо, со локален пристап. Што сè опфаќа тоа неможе ни да се претпостави, телевизија, интернет, радио, печат, видео игри, текстил, спортска опрема, музика и сето тоа што следи, a не ми текнува во моментов.

Повеќе

Новото лого на Пепси

pepsi logo

„Кажете Пепси“, За оние што се секогаш млади“, „Пепси генерација“, „Вкус кој ги победува сите други“… се само дел од многуте слогани на Пепси, вториот најпознат пијалок во светот. Од 1950 до 2000-та Пепси претставуваше слика на свежина, младост, енергија….

Повеќе

2009 – Година на ребрендирање и нови играчи

Годинава иако беше економски тешка или така сакаа само да зборат сите економисти, наскоро сигурно нема да дознаеме, но едно е јасно, ептен беше турбулентна во однос на ребрендирање и освежување на пазарот во скоро сите категории. Досега тешко е да се каже кој успешно се ребрендирал или се приклучил во поглемо друштво, но добро е да се види проветрување од време на време. Нашата мала Македонија или е во транзиција или излегува од неа, ама никако да се спаси. Полека, но сигурно доаѓаат некои странски инвеститори што ни зимаат дел од нашата паричка, што си ја стискаме со запотено раче во нашите џебчиња. Интересно е да се види колку креативно се покажале креативците во целата таа каша или мешаница помеѓу суетите од една страна и желбите на клиентот од друга. Земени се најсветлите моменти од 2009 година, што сега на крајот ни останува да се фаќаме за статистиката.

Повеќе