Статии со клучен збор ‘концепт’

Responsive веб дизајн

Responsive веб дизајн

Актуелниот модерен тренд со појавата на паметните телефони и компјутерите на допир, овозможи нови теоретски рамки за развојот на идниот World Wide Web.

Повеќе

Чекор напред за Boot to Geko

boot-to-geko-thumb

Со овој потег Mozilla ја ослободува мобилната софтверска платформа достапна за сите способни да создаваат/програмираат некакви софтверски апликации. И освен тоа, оваа фондација со силата на големата заедница, на отворен начин го поврзува Интернет (сурфачко) искуството во директна комбинација на функцијата мобилен телефон.

Повеќе

Концепт дизајн-идеја за возила на иднината

Концепти на возила

Возилата на иднината е интересна тема особено за генерација како нашата што е цело време бомбардирана со темата: премногу го загадуваме воздухот. Освен што новите концепти за возила на иднината треба да се еко-пријателски и да не ја загрозуваат природната средина, добро е во концептот да има вградено инвентивно решение за алтернативен погон наместо нафтата/бензинот како гориво.

Повеќе

iWatch концепт

iwatch
Фанови сте на iPhone или iPad? Што е следно? iPhone 4G или часовник инспириран од производите на Apple?

iWatch не е обичен часовник кој го покажува само времето. Доколку би се реализирал овој концепт, часовникот ќе може да се поврзе со вашите уреди кои користат Bluetooth, ќе има 16GB вградена меморија и ќе ви овозможи да одговарате на повици преку него. Тој исто така ќе прикажува RSS, временската прогноза и ќе ви овозможи разгледување фотографии во Apple стил. Во iWatch има вградено и Pico проектор со кој ќе можете да гледате видеа на ѕидот.

Повеќе