Статии со клучен збор ‘инспирација’

Креативни реклами #4

kreativni-reklami-4

Верувам дека добрата реклама е најбрзиот начин да се пренесе пораката до публиката, а доколку таа е привлечна станува инспирација и за другите. Најчесто рекламата е само реклама, но сепак некои компании се трудат многу за да ја направат нивната промотивна кампања уникатна, впечатлива и успешна.

Во продолжение следуваат 10 креативни реклами #4.

Повеќе

Уметноста позади популарните игри во 2010

Овој серијал на уметнички дела вградени и проширени во полето на изразување таканаречено „видео игри“, значајно им отвори работа на уметниците и илустраторите насекаде низ светот. Изминативе 20-30 години по ерата на StarCraft работите што се вметнуваат како визуална фреквенција во игрите се фасцинатни. Освен што игрите изгледаат ТОП овие луѓе треба да се грижат и сето тоа да работи беспрекорно. Дипломираните ликовни уметници што редовно им шета раката низ листовите во солидна креативна смисла со задоволство често пати ја бараат индустријата за видео игри како професионално и креативно поле за изразување, да не кажам „кец на десекта“.

Повеќе

Креативни реклами #2

kreativni-reklami-2

Верувам дека добрата реклама е најбрзиот начин да се пренесе пораката до публиката, а доколку таа е привлечна станува инспирација и за другите. Најчесто рекламата е само реклама, но сепак некои компании се трудат многу за да ја направат нивната промотивна камања уникатна, впечатлива и успешна.

Во продолжение следуваат 10 креативни реклами #2.

Повеќе

Креативни реклами #1

Верувам дека добрата реклама е најбрзиот начин да се пренесе пораката до публиката, а доколку таа е привлечна станува инспирација и за другите. Најчесто рекламата е само реклама, но сепак некои компании се трудат многу за да ја направат нивната промотивна камања уникатна, впечатлива и успешна.

Во продолжение следуваат 10 креативни реклами за оваа недела.

Повеќе

Климатските промени инспирираа и многу креативни рекламни кампањи

klimatski-promeni

Копенхагенската конференција посветена на зголеменото внимание и свест за климатските промени што се најавуваат како голема катастрофа за светот, ги размрдаа креативните клетки и кај активистите. Еден интересен и доста креативен избор што неизбежно ќе ви предизвикаат впечатливи емоции.

Повеќе

2009 – Година на ребрендирање и нови играчи

Годинава иако беше економски тешка или така сакаа само да зборат сите економисти, наскоро сигурно нема да дознаеме, но едно е јасно, ептен беше турбулентна во однос на ребрендирање и освежување на пазарот во скоро сите категории. Досега тешко е да се каже кој успешно се ребрендирал или се приклучил во поглемо друштво, но добро е да се види проветрување од време на време. Нашата мала Македонија или е во транзиција или излегува од неа, ама никако да се спаси. Полека, но сигурно доаѓаат некои странски инвеститори што ни зимаат дел од нашата паричка, што си ја стискаме со запотено раче во нашите џебчиња. Интересно е да се види колку креативно се покажале креативците во целата таа каша или мешаница помеѓу суетите од една страна и желбите на клиентот од друга. Земени се најсветлите моменти од 2009 година, што сега на крајот ни останува да се фаќаме за статистиката.

Повеќе

20+ успешно дизајнирани македонски веб страни

20-uspesno-dizajnirani-makedonski-veb-strani

Во нашата деликатна македонска средина, изминативе години изникнаа пристоен број на инспиративни интернет страни. Нашата веб дизајнерска банда прилично добро и соодветно се паркирала во својата креативна кошница. Иако 2009 се покажа како година на криза, за подобрување на интернет просторот дефинитивно немаше криза. Освен што ви нудиме инспиративна збирка и преглед на нивото што генерално сме го достигнале во нашата Македонија, целата приказна се одвива на многу елегантен и удобен начин спакувана од Даниел.

Интернет просторот во последно време интересно се освежува со нови веб сервиси, а тоа го гледаме и во наглата промена на изгледот на многу познати веб страни особено од нашите домашни медиуми. Добро е да се видат како стојат работите, така на купче, за критериумот на нашите креативци да биде повисок и со тоа поквалитетен.

Како и да е се надеваме дека ќе делуваме инспиративно на вашиот креативен нагон, или ќе ви разбудиме убави чувства од убавината што може да се најде на интернет просторот кај нас.

Повеќе

Страна 8 од 8« Прва...45678