Статии со клучен збор ‘инспирација’

Викенд разговор за oglasuva.me

oglasuvame_thumb

Неодамна се разгоре дебатата за нашите интернет страни каде што корисниците можат да огласуваат некакви огласи за размена на добра. Eден таков (квалитетно спакуван) проект се истакна како доста инспиративна вибрација и сакаме тоа вибрирање да го споделиме со сите наши гости :).

Повеќе

Фотографии од снимањето на Котон Клуб

Со почетокот на втората сезона на емисијата Котон клуб која се прикажува на Алфа Телевизија преку понеделник во 23:30 часот, случајно ми се пружи шанса да гостувам на едно такво снимање и тоа на првите епизоди. Со оглед на фактот дека амбиентот и сценографијата на емисијата се прилично креативни и делуваат како Џез-Блуз паб во кој се собираат врвни музичари од нашава Македонија и пошироко, би сакал да го споделам тоа инспиративно чуство преку неколку фотографии, а се надевам дека тоа кај вас ќе предизвика креативни вибрации.

Повеќе

Креативни пакувања #2

Креативни пакувања 2

Пакувањето е еден од најчестите примери за графички дизајн. Освен за прикажување на важни информации, пакувањето стана важна визуелна презентација при продажбата. Со употребата на илустрација, боја, типографија па дури и различни материјали за пакување, убавиот и атрактивниот производ може да ја зголеми продажба и да се издвои од конкуренцијата.

Би сакале да споделиме со вас неколку дизајни на производи/пакувања што можат да делуваат инспиративно на вашата креативност.

Повеќе

Уметност кај GNU/Linux графичките околини

GNU/Linux GUI Thumb

Користењето на GNU/Linux оперативен систем е една од покреативните работи (според мене) што може да му се случат некому при користењето на еден компјутер во секојдневниот живот. Тоа не значи дека другите оперативни системи не се креативни, туку разноликоста во графичката околина на интерфесјот од оперативниот систем со сето тоа што може и сами да си го уредите зрачи со една специјална топлина.

Повеќе

Креативни пакувања #1

kreativni pakuvanja 1

Пакувањето е еден од најчестите примери за графички дизајн. Освен за прикажување на важни информации, пакувањето стана важна визуелна презентација при продажбата. Со употребата на илустрација, боја, типографија па дури и различни материјали за пакување, убавиот и атрактивниот производ може да ја зголеми продажба и да се издвои од конкуренцијата.

Би сакале да споделиме со вас неколку дизајни на производи/пакувања што можат да делуваат инспиративно на вашата креативност.

Повеќе

Vero Center низ објектив

thumb_veroCentar

Долго најавуваниот Веро Центар што треба да го гледаме од денес натаму карши зградата со комплекс банки, ќе стане уште едно место за шетање во Скопје. Лидерското место на Рамстор, од затворен тип, почна да се клацка.

Повеќе

Моќта на Фејсбук

Денес и малите деца знаат што е Фејсбук. Денес никој не прашува за и-мејл или мобилен, прво те прашуваат дали имаш профил на Фејсбук. Колку е голем и популарен зборува тоа што има над 500 милиони корисници низ целиот свет, и над 500.000 во Македонија. Го користат од десетгодишници до мултимилионерски компании. Дали сте знаеле дека секој Фејсбук корисник е фан на просечно 80 страни, групи, настани. Дека секојдневно се споделуваат 900 милиони слики, видеа, линкови, настани, постови, честитки, текстуални пораки…

Повеќе

Страна 4 од 8« Прва...23456...Последна »