Статии со клучен збор ‘заштита’

Причина повеќе да не користам Google Chrome

anti-chrome-list.mk

Иако изборот на Интернет прелистувачи расте секојдневно и се збогатува со нови технологии и подобрувања, во овој текст ќе наведам неколку причини зошто треба да размислите при вашиот избор на алатката за сурфање.

Повеќе

Интернет социјaлни мрежи и Македонија

Преку World Wide Web, Интернетот доби реална форма на постоење разбирлива за секој писмен човек. Тоа што го имаме како платформа за споделување информации се развива со незапирлива брзина. Во тој контекст се разви продуктот веб-сервис што овозможува некаква on-line услуга со која корисниците можат да добијат некаква вредност при користењето на Интернетот.

Повеќе

Справување со досадните пропагандни пораки на Интернет

thumb-targeting

Денеска е актуелно рекламирањето одреден тип пропагандна порака на одредена целна група корисници. Тоа го овозможува Интернетот како поле за можности што допрва се откриваат во маркетингот.

Повеќе

Модерна студена војна, Google против Facebook во преземање територии

Google VS Facebook

Незнам колку од вас играле Ризик (една игра со фрлање коцки и завземање територии на мапа), но сето ова со Google и Facebook наликува на една таква игра. Единствената разлика е што целата ситуација се одвива во живо и не засега сите нас, корисниците на Интернет.

Повеќе

25 начина за заштита на вашата веб страница

veb zastita
Имам сретнато многу прашања во врска со заштита на веб страници низ нашиве форуми и блогови, па решив да направам листа со 25 начини за заштита што би можеле да ја искористете при изработка на вашите следни веб апликации.

Доколку имате прашање или пак сакате да додадете нешто, слободно оставете коментар.

Повеќе