Статии со клучен збор ‘дизајн’

Креативно сафари #1 затворено

Креативно Сафари #1

Со оглед на фактот дека имаше многу пријавени на кративното сафари за пролетни позадини, ние со тешки маки се одлучивме за неколку (никој не се пријави нели). За тие позадини што не се објавени се надевам дека нема да не сватите погрешно. Објавените позадини што следуваат подоле слободни се за секој да си ги зачува и да си ги користи на својата позадина, само доколку ве прашаат за нив (ама само ако ве прашаат :]) може да нè пофалите малце, благодариме однапред. Големи се 1680×1050 px и 1280×1024 px од двата примери, што исто може и да си ги скратите доколку имате помали монитори.

Повеќе

Каде сè ќе го има FIFA World Cup 2010 – South Africa

Што голема работа ќе беше еден таков настан за мас-ентртејнмант како што се Олимписките Игри, Светските и Европските првенства во фудбал, Атлетика, Тенис, Формули и ред други работи. Целата поента на овие настани е да се занимава со забава населението во пошироки размери. На литературно македонски тоа се вика ПАНАЃУР! Еден таков мултимедијален и мултиплатформски стејџ каде што масовно треба да се излезе и да се продава на големо, со локален пристап. Што сè опфаќа тоа неможе ни да се претпостави, телевизија, интернет, радио, печат, видео игри, текстил, спортска опрема, музика и сето тоа што следи, a не ми текнува во моментов.

Повеќе

15 Корисни iPhone апликации за дизајнери


За наредниот пост решив да не барам инспирација од интернет, да не листам низ книги за дизајн, да не критикувам некој наш дизајн, да не бидам плагијатор…туку едноставно да погледнам што од апликации имам на мојот iPhone кои ги користам секојдневно, а кои би биле корисни за веб и графички дизајнери и се бесплатни.

Повеќе

Страна 7 од 7« Прва...34567