Слободно презентирање на веб-видео содржина

Њeb Мedia Пlayers

Видео материјали на сите страни, подем на видео вести и интернет канали со видео презентација и креативно изразување.

Според големината на тоа што се случува добро е да сме запознати со web video players што може да ги користиме во веб-проектите без притоа да имаме реперкусии околу легалните права.

Projekktor, The Free HTML5 Video Player

Projekktor e JS wrapper за новите HTML5 видео и аудио елементи.

Open Standard Media (OSM) Player

OSM е напишан во jQuery framework и HTML5.

Open Standard Media (OSM) Player

OIPlayer jQuery plugin

OIPlayerM одлично спакуван jQuery plugin со сите модерни атрибути.

olplayer

JW Player

JW Player освен што е добро познат денеска овозможува и работа со HTML5.

jwplayer

jPlayer

jPlayer е спакуван со jQuery и HTML5, со можности за комплетна сопствена доработка.

jplayer

Jaris

Jaris направен со haxe и flashdevelop.

jarisflvplayer

Flowplayer

Flowplayer e одлична алатка за беспрекорно презентирање видео содржина.

Flowplayer

f4Player

f4Player поддржува и ActionScript 3.

f4Player

Се надевам дека колекцијава ќе се најде на секој што има потреба од видео презентација на својата веб-страна и повелете споделувајте…

gravatar
Автор: Капсаров Благој
За авторот: Од сите сплетки и досетки се обидувам да инспирирам доволен број на луѓе што сакаат да го користат мозокот за креативен и позитивен развој. Мотото го позајмив од Рене Декарт: Cogito ergo sum! повеќе...

3 Коментари

  1. Капсаров, фала друже за ова! ќе експериментирам, па ќе кажам за резултатот!

  2. Ајде ако имаш некоја „цврста градба“ слободно сподели едно коментарче 🙂

  3. […] e тазе лансирана веб-страна преку која се споделуваат видео записи и според бројноста на гледаност носат и […]