Паметни Интернет извори во врска со веб-технологија

lista-thumb

Овој пост е инспириран од креативната вибрацијата на Димитар Спироски што нè потсети дека сеуште не сме ги споделиле нашите извори за спознавање и информирање на Интернет технологијата.

Овие извори имаат многу влијание врз содржините што ги пишуваме, објавуваме и организираме на нашиот заеднички “веб-регистар” List.mk. Секако дека постојат многу такви Интернет страни каде што нашите гости го поминуваат времето разгледувајќи ги содржините за да го збогатат своето знаење. Нашата цел е да постигнеме квалитетен пренос на информации и да го споделиме нашето знаење и впечаток во врска со целата технологија што го вклучува градењето на еден Интернет свет создаден од веб-страни, веб-технологија, дизајн, корисничко искуство и интеракција.

Smashing Magazine

Six Revisions

CSS-Tricks

Speckyboy Design Magazine

Noupe Design Blog

Creativeoverflow

Web Designer Wall

Web Designer Depot

Web Design Ledger

Creative Bits

UX Booth

CSS3.Info

Cats Who Code

И уште многу, многу такви квалитетни инспиративни веб-списанија:

Се надеваме дека го збогативме вашето креативно искуство на Интернет и со надеж дека ќе видиме ваши предлози во коментарите?

gravatar
Автор: list
За авторот: Место каде што се собираме и споделуваме информации од дигитална природа со креативен карактер.

3 Коментари

  1. Odlicni veb strani !!! pozdrav

  2. Овие мене ми се при срце ептен 🙂

    http://www.zeldman.com
    http://www.alistapart.com

    Висока препорака… 😉

  3. Корисна листа, фала! Некои ги додадов во ридер, сега уште време да најдам да ги читам редовно. 😉