• Prikaznata za taraba
    Приказната за тараба

Импресивна македонска фотографија на deviantArt.com

devart_photolist

Мала галерија од вредни фотографии што може да ги најдете низ галериите на deviantArt.com каде што инспирацијата е наметната сама по себе.

Повеќе

Користење на веб сервисот за курсна листа на Народна Банка со PHP и SOAP

nbrm_thumb

Народна Банка на Република Македонија нуди веб-сервис со чија помош програмерите можат да ја користат курсната листа за менувачко работење, директно во сопствените апликации.

Повеќе

Креативно сафари #3 – Априлска шега

ks3-list.mk

Сакаме да ве предизвикаме на уште едно креативно сафари каде што ќе ја презентирате пролетта на нашите работни околини и Априлилили…

Повеќе

Моќниот сервис Google Translate во пракса

gtr_thumb

Можноста да комуницираме на повеќе јазици е условена од посетување на курс за изучување на некој јазик или во најдобра варијанта да се запишеме на Филолошки факултет и да изучуваме повеќе јазици украсени со факултетска диплома. Сепак, денеска постои специјална алатка за таа намена и е бесплатна и корисна благодарение на Google.

Повеќе

Извадок од креативното катче на Kihu Potru

thumb-kihu

Активно си црта графити и инсталирани налепници каде што треба/не треба :), концепти и мултимедијални креативни илустрирања со „неколку“ изложби позади себе, а во слободно време се бави и со пуштање музика под псевдонимот Dzamski.

Повеќе

Направете си сопствен Фонт со Font Forge

fforge-thumb

Идејата да се создаде фонт, текстуална азбука што ќе се користи потоа за пишување и споделување на некаков јазик, денес може секој да ја реализира.

Повеќе

Интернет прелистувачи во подем со HTML5/CSS3

browsers-listThumb

Во моментов сите интернет прелистувачи се подготвуваат за новите промени што повлекуваат клучни предизвици за развојот на Интернет содржините и нивното презентирање.

Повеќе

Страна 11 од 29« Прва...910111213...20...Последна »