• Prikaznata za taraba
    Приказната за тараба

Инфографика – една година fancy.mk

infografic-fancy

Нашите пријатели fancy.mk една година се дружат со нивните членови и за тој период прилично интересно ја наполниле нивната база со посети.

Повеќе

Донирај облека, сега!

doniraj-obleka11juni

Ве инспирира зборот колективна моќ? Да, ние заедно ја имаме таа моќ, имаме моќ да исполниме нечија потреба, моќ да ја подигнеме свеста кај останатите! На 11 Јуни имате шанса да станете дел од заедницата на волонтери на Црвен Крст и да се здобиете со оваа моќ!

Повеќе

Паметни Интернет извори во врска со веб-технологија

lista-thumb

Овој пост е инспириран од креативната вибрацијата на Димитар Спироски што нè потсети дека сеуште не сме ги споделиле нашите извори за спознавање и информирање на Интернет технологијата.

Повеќе

ИТ Литература во Македонија

Прашања и одговори

Неодамна преведував книга за бази на податоци од англиски на македонски и преведувајки си размислував колку ИТ писмените колеги ќе се смеат на текстот што ќе го читаат. Јас би се смеела…

Повеќе

Кратко запознавање со новитетите кај KDE 4.6

kde4.6-thumb

Како и вообичаено, развојот на производите што се креирани под „чадорот“ на слободен софтвер растат и се обновуваат со огромна брзина. Веќе сме само неколку месеци на големо се користи веќе збогатената и надградена верзија на KDE. Се насобраа доволно нови и интересни моменти што добро ќе делува како запознавање со тоа што ни следи.

Повеќе

Напредно пребарување на Интернет

advsearch-thumb

Денешната Интернет средина овозможува најбрзо и најлесно пристапување до нејзините содржини преку пребарувачите како што се Google или Bing. Веб пребарување денеска е клучната машина што го движи целиот Интернет универзум.

Повеќе

Креативно сафари #3 – Затворено

Добивме неколку позадини што имаат потенцијал успешно да го освежат вашиот работен простор. Би сакале во иднина да видиме повеќе ентузијазам и мотивација за споделување на дизајнирани креации.

Повеќе

Страна 10 од 29« Прва...89101112...20...Последна »