Откачени начини за означување тоалети

otkaceni-oznaki-za-wc---naslovna

Одење во тоалет – право или привилегија. Во некои земји тешко e да се снајдете со ознаките за тоалет и затоа земјите низ светот работат на стандардизација на ознаките, но некако слабо им оди…

Ова има и позитивни страни – како ќе уживавме во шареноликоста на ознаките ако имавме стандардизација… Нели?

Изборот што ви го подготвивме зрачи со креативност, инфантилност, графички дизајн па и уметност. Разгледајте ги 47-те ознаки за тоалети и WC-a земени од разни делови на земјината топка. Фантастичната разноликост во ознаките е она што најмногу воодушевува: од суптилна симболика до сурова конкретност, од фантастични пиктограми до симпатични типографски решенија, од вградување на Барби и Кен, до врзување на ортоми, од минимализам до реализам, итн, итн… Уживајте…

otkaceni-toaleti-list-01

otkaceni-toaleti-list-04

И за крај македонски тоалет – во природа, заклучен, во поранешниот К.Ц. Точка

И последниот – малку фотошоп (инспириран од твитот на @hemicarot , во духот на новите #Ж трендови)

gravatar
Автор: Небојша Гелевски
За авторот: Графички дизајнер и фонт манијак повеќе...

Comments are closed.