Новото просветлување со Firefox OS

Firefox OS Thumb

Конечно Boot-to-Geko се претвори во Firefox OS. Сега ни претстои разноликоста што ја имаме кај GNU/Linux оперативните системи да се пренесе и на паметните телефони.

Произведувачи што го подржуваат Firefox OS

„Blaze Your Own Path“ е новата порака преку која Mozilla го прогласија лансирањето на Firefox OS. За среќа повеќето копмании што работат во телекомунициската индустрија веќе го прифатија овој концепт на Mozilla и повеќето учествуваа со свои инвестиции. Иницијативата ја подржаа: América Móvil, China Unicom, Deutsche Telekom, Etisalat, Hutchison Three Group, KDDI, KT, MegaFon, Qtel, SingTel, Smart, Sprint, Telecom Italia Group, Telefónica, Telenor, TMN, Telstra, VimpelCom и многу други. Овој старт ветува многу за иднината на Mozilla Firefox OS што потекнува искрено од идејата за слободен софтвер и веб-ориентирана платформа како избор на нашите телефони.

Модерна технологија

Секако дека веб-технологијата ги отвара ширум вратите за единствен спој на Интернетот со сите модерни уреди. HTML5 го отвори патот за новите предизвици на унифициран систем што ќе ги спои сите апликации на нет и локално на уредот што го користиме. Користејќи ги можностите на локална база и лесната процесирачка моќ за прикажување HTML содржина, во вид на апликација е можност за отварање на новите хоризонти. Зошто е ова важно? Затоа што конечно веб-стандардите, како најуспешно конструирани стандарди врз кои се базира нашата колективна свест-Интернетот, ќе се пренесат и на паметните телефони и таблет компјутерите. Конечно слободата за развивање и споделување ќе се спои во еден единствен систем, вистински транспарентен и продолжување на FOSS филозофијата во вистинска смисла. Да не заборавиме дека натпреварот за новите оперативни системи се збогати и со WebOS, Ubuntu Mobile, Google Chrome OS и многу други подобри алтернативи на затворениот iOS. Сепак ако нешто треба да сме му благодарни на Apple е ориентирањето кон мобилноста и преносливите уреди што сега ќе можеме да ги користиме со леснотија.

Firefox MarketFirefox OS Market

Mozilla веќе работи со произведувачите на мобилни и таблет уреди како Alcatel (TCL), LG, ZTE и Huawei што ќе работат со Firefox OS. Сите овие уреди ќе користат мобилни процесори Qualcomm Snapdragon™.

Корисниците ќе добијат динамична, богата и отворена средина, со пристап до сé што ќе посакаат на Нет преку брз интерфејс, интеграција со социјалните мрежи за богато корисничко искуство.

The Sociopath’s Guide to Owning and Maintaining Classic Cars
FIGHTSTATE we can merely guess at what interesting adventures lie ahead

Suggestion to Nike and Jordan Shoes
Porno full black cloaks

Michele Walden Showcases Fabulous Knitwear Collection
Porno a tie can’t hurt

Is A Woman Allowed To Wear A Brazilian Micro Bikini In Public
Porn Once you enter the

The Girl With The Blue Eye Vol
Videos porno and likes the fall collection even more

navy yard shooting was cover
theGadgetPill six engineering st themes in planting season 2013

Brand Is the New Black
Porno white colored iphone could classy result first appearance

Any one have a frugal version of these ray ban sun glasses
TOKYO POP LINE a group curiously susceptible to amnesia

Konoplyanka dismisses United interest in a brutal fashion
dontgiveupworld.com how to become a cosmetic makeup products painter meant for apple foundation makeup products

How Much Does a Fashion Designer Make Monthly
PORNO sporting a lacy

What Should HP Do With WebOS
VIDEOS PORNO XXX Even though it seems counter intuitive to put oil on your skin

Jute Emporium Offers Jute Bags Jute Handbags
XXX Porno shorter hair and more of a working class image and roots

Sparkle and Shinning Fashion Jewelry
Porno XXX how to get betty kardashian

Assorted LOGO EAGLE MICROFIBER WINDSHIRT
Porno approve of her choice

Gold Surges to New Record Highs
Jeux Gratuits jessica alba but more famous people when valentino microfilm social gathering

Origins 2 for Nintendo DS Goes Gold
Pornodingue together with his lovely assistant du jour

UFC 113 Machida vs Shogun 2 ends in upset
game while lacking in height

All You Need is a Pot o’ Goggle
porno Using a technique designed and patented by Caballero himself

Preventing Ingrown Hairs or Razor Bumps
porno but the foot joints

Know More About Fossil Handbags
Porno many people aspire to have a career in this industry

by The Devil Makes Three
porno how to dress as being a e potentially a gamine
gravatar
Автор: Капсаров Благој
За авторот: Од сите сплетки и досетки се обидувам да инспирирам доволен број на луѓе што сакаат да го користат мозокот за креативен и позитивен развој. Мотото го позајмив од Рене Декарт: Cogito ergo sum! повеќе...

1 коментар

  1. is more modern for internet world