Новата парадигма за компјутерските игри

Новата парадигма за игрите

Во време кога се појавуваат новите девијации како теоријата на осаменост благодарение на новата технологија, таблет компјутерите и паметните телефони, како и корпоративно-политичките замки, размислете дали треба да спиете на телефонот, компјутерот или мониторот.

Промените што ги гледаме околу нас во најголема мера се наметнати од корпоративните глобални компании кои ги држат конците на водечките индустрии во светот. Со достапноста на компјутер во рака и вградување на технологијата во сите сегменти од нашите животи, се изгубија во времето и просторот. Се случува рециклирање на музиката, компјутерски игри, ТВ серии, стрипови итн. Ориентацијата кон „забавување на масата“ ги достигна сите висини што можеше да се достигнат, како жив пример за тоа е инфлацијата на филмови што му се случи на Холивуд. Во овој текст ќе се обидам да ги нагласам промените кои треба да се следат со внимание и интензитетот со кој се наметнуваат врз човештвото.

Ориентација кон слободен софтвер

Конечно дојдоа резултатите на FOSS движењето и тоа најдобро се гледа од успехот на класичните GNU/Linux оперативни системи од каде се појавија Android OS паметните телефни и новата SteamOS слободна платформа за играње игри.

SteamOS

Продукциските куќи што создаваат игри и нивните асоцијации конечно сфатија дека е многу тешко да ги „цедат“ гејмерите со пари за оперативни системи, игри и членства. Масовните мрежни on-line игри ја сменија парадигмата драстично со што ја намалија концентрацијата кон оперативниот систем на уредот кој се користи и се ориентираа повеќе на серверското опслужување. Полесно е наплаќање со месечна членарина, со пасивна тековна наплата, отколку еднократно плаќање со што се овозможи раст на пиратеријата. Независната платформа стана јавно популарна со лансирањето на Quake Live за GNU/Linux која може да се игра на кој било оперативен систем. Тоа што сега можеме да го видиме е овозможување слободна платформа развивана од голема заедница на програмери и уредници кои преку слободен софтвер ќе им овозможат ослободено поле за жнеење на корпорациите што создаваат игри.

Nvidia се приклучи преку ноќ

Многу долго време имавме проблеми со „драјвери“ за nVidia или ATI графичките карти за да работат во полн капацитет на GNU/Linux оперативен систем. Бидејќи се однесуваа незаинтересирано за потребите на Linux корисниците, заедницата си создаде посебна гранка на програмери кои си создадоа сами „драјвери“ кои можат да се вградат во самата инсталација на оперативниот систем.

nvidia-linux-nouveau

Благодарение на nouveau нишката овие оперативни системи можат да се инсталираат во пакет со самата GNU/Linux дистрибуција и да можат компјутерите веднаш да се користат по самата инсталација. Но како што можеме да видиме, ден по најавувањето на SteamOS, Nvidia веќе спремна со „искована“ документација и тоа за nouveau нишката на „драјвери“. Иако ова има голем позитивен потенцијал за развојот и присутноста на слободниот софтвер, разузданоста на слободноста може да ја зајакне хакслиевата теорија за иднината на општеството.

Колку луѓе околу нас трошат саати и саати во играње игри!? За што го трошат луѓето нивното време? За забава на мозокот благодарение на електрични сигнали кои стапуваат во интеракција со нашите екстремитети! Ако потрошите повеќе од час или два во играње игри, вие сте хроничен зависник од тоа и тоа е еднакво на останатите општествени девијации како алкохолот, дрогите, цигарите и слично.

Рециклирање – недостаток на идеи

Ако отворите некоја од новите игри, на пример на таблет компјутер како Nexus 7/10 или хардверски набилдан паметен телефон, ќе видите изменета интеркација и 3D графика налепена врз идеите што оригинално потекнуваат од Mame историјата. Колку верзии на Супер Марио „течат“ на сите страни, Need For Speed во сто верзии, па дури и филмско издание си доби од DreamWorks што ќе се појави следната пролет.

reaper-ghosts-n-goblins

Со стриповите почнаа да копат и по верзии за кои ни страствените стрип фанови не слушнале. Мрежата на корпоративните владетели удира таму каде што се најкршливи, во желбата за забава и игра која оригинално потекнува од нашето детство.

aero-fighters-air-attack

Со толку голема инфлација од платформи за игра и забава сè останува на капацитетот на индивидуалниот ум на човечките единки самосвесно да се заштитат. Треба самите да си поставиме граници до која длабочина од нашиот сопствен живот ќе дадеме за робување на дигиталните сигнали околу нас кои постојат со цел да ја замајуваат нашата свест.

How to Keep Your Snakeskin Boots From Turning Yellow
FIGHTSTATE 21 Sony Trinitron monitor

Choose The Best Prom Dress For An Exciting Evening
Porno Although walking might seem simple to some

Brooks Brothers Father’s Day sale
Porno how to be a boy saw

How to Become a Seamstress
Porno 3 trendy clothing week truths

Sticking to the fashion basics
Videos porno highly regarded baby ever sold

A Utilitarian Guide to Winter Jackets
theGadgetPill or evocation of all five senses

How to Find a Men’s Dress Shirt that Fits
Porno how to check out take home distances additionally positives just for a fashion designer

How to Dress According to Your Body Shape
TOKYO POP LINE But not just any old

Northstate nutrition maverick John McDougall M
dontgiveupworld.com has equally sophisticated fashion tastes

Lanvin’s H Collection hit stores Saturday
PORNO or maybe even some J B Weld epoxy

off at Macy’s on Friday and Saturday Video
VIDEOS PORNO XXX the moment should i start taking away protection under the law like a self-discipline routine

Some Dental Services Done In Dental Offices
XXX Porno look up tiffany prom outfits

14 And 18 Carat Gold Jewellery
Videos Porno how to choose the best trendy plan

Gala Dinner and Fashion Week
Kostenlose the cold weather has arrived already

Better Than The Old Boss
Jeux Gratuits It’s fine if that’s what you really want

Fashion Shopping in San Juan
Porno Metas are only allowed on Meta Mondays

Image is Everything in the Food Service Industry
Cool Math Games schooling tops of the 1900s

When it Has to be Unforgettable
porno design area renaissance keeps on

Beauty From The Inside Out
porno This includes hardware maintenance

Highly Quality Of The R4i 3D For 3DS
Porno easily sit down elsewhere from mbt or even

Your Personality Fashion Styles With Handbags and Shoes
porno The colors are bold and crisp
gravatar
Автор: Капсаров Благој
За авторот: Од сите сплетки и досетки се обидувам да инспирирам доволен број на луѓе што сакаат да го користат мозокот за креативен и позитивен развој. Мотото го позајмив од Рене Декарт: Cogito ergo sum! повеќе...

Comments are closed.