NewsScope – WordPress тема

newsScope_list
NewsScope е бесплатна и нова WordPress тема со голем број на нагодувања соодветна за објавување добра содржина. Изгледот овозможува пошироко поле на области за пишување.

Освен што изобилува со најразлични опции за прилагодување според потребите на сопственикот одлично работи и на повеќето актуелни Интернет прелистувачи. Чист и визуелно организиран изглед со лесно распознавање на најбитните елементи за читање на содржината.

Неколку од поважните карактеристики на оваа тема:

  • Поддршка за WordPress 3.0
  • Post Thumbnails
  • Вградено нумерирање страни
  • Спремни банери со димензии 125×125px и 468×60px за Header
  • Post Thumbnails
  • Три колони
  • Оптимизирана за SEO
  • Лого во PSD датотека и вклучени оригиналните фонтови
  • Паѓачки менија

Темата можете да ја тестирате или пак да ја преземете бесплатно.

list-newsscope-2

list-newsscope-3

Доколку сакате да споделите ваши слободни или бесплатни теми на List.mk за WordPress, Joomla или некој друг CMS, слободно контактирајте нè преку коментари или преку send [@] list.mk.

gravatar
Автор: list
За авторот: Место каде што се собираме и споделуваме информации од дигитална природа со креативен карактер.

1 коментар

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Blagoj Kapsarov, Zoran Dimovski, WordPress Македонија, Vasja Petkovska, List.mk and others. List.mk said: Блог: NewsScope – WordPress тема http://bit.ly/gJajz7 #wordpress #list […]