Наши твитераши со позадини

#twbg Thumb

Твитер социјалната мрежа има интересна наставка ставено за позадината што може да си ја менува секој член. Не дека е тоа нешто ново кај социјалните мрежи, но на Твитер е доста видливо тоа. Тоа може да се уредува во Settings → Design откако ќе се логираме. Тука има неколку веќе направени и приложени позадини од самиот сервис, но постои и можноста да си додадеме своја. Исто овозможува промена на боите на текст и одредени сегменти што се прикажуваат кога го посетуваме нашиот Твитер профил. Со малку знаење и уредување на тие два дела целиот комплет може да изгледа доста интересно и зачинето со сопствен додаток.

Постојат повеќе начини како да пристапиме кон тој сопствен зафат, а како мотив ќе споделиме некои домашни твитераши што интервенирале во тој сегмент на Твитер сервисот. Пријавувањето беше овозможено преку хаштаговите #twbg и #listmk, а некои пратија и директно риплеј на @listmk. Голема благодарност до сите.

Браво за:

@velkov

Velkov

@al_iv

Al_IV - Twitter

@dasaf

dasaf - twitter

@365commk

365commk - Twitter

@Iguanatours

iguanatours

@vikeli

vikeli

@delicon

delicon

@kapsarovb

kapsarovb

Бонус интернет страни за Твитер позадини:

gravatar
Автор: Капсаров Благој
За авторот: Од сите сплетки и досетки се обидувам да инспирирам доволен број на луѓе што сакаат да го користат мозокот за креативен и позитивен развој. Мотото го позајмив од Рене Декарт: Cogito ergo sum! повеќе...

Comments are closed.