MIUI: брз, преубав и сосема поинаков Android ROM


Ако и на вас ви се здосади од изгледот и начинот на работа на вашиот „класичен“ Андроид како и на мене, тогаш можете да го пробате MIUI кој пружи сосема ново Андроид искуство кое доаѓа со преубав интерфејс кој потсеќа на iOS, одлична брзина на работење и уште многу други дополнителни функционалности кои вашиот Андроид најверојатно ги нема.

MIUI инаку е еден од најпопуларните Андроид ромови кој моментално е базиран на Андроид 2.3 верзијата и се обновува секој петок со дополнителни функционалности и исправки според реакциите и коментарите на корисниците.

Во продолжение следат неколку слики од изгледот и апликациите на MIUI:

Работна околина

MIUI lock screen

MIUI lock screen

MIUI home screen

MIUI home screen

MIUI screen 3

MIUI screen 3

MIUI screen 1

MIUI screen 1

MIUI toggles

MIUI notifications/toggles

Приспособувања

MIUI settings

MIUI settings

MIUI sound settings

MIUI sound settings

MIUI theme settings

MIUI theme settings

Прилагодувања

MIUI weidgets screen

MIUI weidgets screen

MIUI edit screens

MIUI edit screens

MIUI lock screen styles

MIUI lock screen styles

MIUI folder

MIUI folder

File explorer

MIUI file explorer

MIUI file explorer

MIUI file explorer

MIUI file explorer

Галерија

MIUI gallery

MIUI gallery

MIUI gallery edit

MIUI gallery edit

MIUI gallery photo

MIUI gallery photo

Музика

MIUI music

MIUI music

MIUI music

MIUI music

MIUI music

MIUI music

MIUI music equalizer

MIUI music equalizer

Камера

MIUI camera

MIUI camera

Browser

MIUI browser

MIUI browser

MIUI browser menu

MIUI browser menu

MIUI browser favorites

MIUI browser favorites

Пораки

MIUI messages

MIUI messages

MIUI messages menu

MIUI messages menu

Контакти

MIUI contacts

MIUI contacts

MIUI contacts edit

MIUI contacts edit

MIUI апликации

MIUI notes

MIUI notes

MIUI torch

MIUI torch

MIUI Compass

MIUI Compass

MIUI FM radio

MIUI FM radio

MIUI voice recorder

MIUI voice recorder

MIUI Monitor traffic

MIUI Monitor traffic

MIUI firewall

MIUI firewall

Доколку ви се допадна овој преубав Андроид ром и вашиот телефон е на листата на поддржани уреди, можете да го преземете од тука.

gravatar
Автор: Даниел Брзанов
За авторот: Здраво! Јас сум Даниел a.k.a. Delicon, се занимавам со веб дизајн и програмирање повеќе од 10 години и сакам да го споделам своето знаење со сите што се заинтересирани за тоа.

4 Коментари

  1. Како тоа неколку слики? Па овдека има мал милион 🙂

  2. Епа тоа „неколку“ значи дека тоа не сè што е прикажано 🙂

  3. Значи сите сакаат да го копираат iOS , али не можат, оти е најдобар ! 🙂