Лекција 8: Статична почетна страница

Лекција 8
После две недели пауза, се враќаме на написите наменети за WordPress почетниците. Во овој краток напис ќе ви објаснам како да направите статична-почетна страница и посебна страница за вашиот блог.

Најавете се во административно уредување и создадете две страници. Едната со име „Почетна“, а другата „Блог“. Откако ќе го направите тоа од менито „Поставувања“ изберете „Читање“.

Лекција 8 Слика 1

Под Изглед на насловна страница изберетеСтатична страница“ (1), за насловна страница изберете ја страницата со име „Почетна“ (2) и страница за написот Блог (3).

Лекција 8 Слика 2

Овој пост е оригинално објавен на WordPress Македонија.
Автор: Борис Кузманов

gravatar
Автор: list
За авторот: Место каде што се собираме и споделуваме информации од дигитална природа со креативен карактер.

1 коментар

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Blagoj Kapsarov. Blagoj Kapsarov said: RT @listmk: Блог: Лекција 8: Статична почетна страница http://bit.ly/enbYlL […]