Корисни позадини на вашиот десктоп

korisni-pozadini

Користењето на нашите компјутери, модерни уреди и разни други видови на паметни уреди со некакви монитори, подразбира секојдневно гледање во некоја позадина. Кога веќе гледаме во некоја позадина секојдневно тоа значи дека ќе ја запамтиме и зачуваме во нашата меморија.

Овој тренд доби поголема гласност благодарение на Smashing Magazine и сличните модерни блог-портали, каде се организира натпревар во дизајни на позадини со календари, каде добро котираните би го краселе нашиот монитор цел еден месец. Поттикнат од истата идеја, јас не се израдував толку на фактот што секој ден кога ќе погледнам во монитор ќе морам да го видам и редниот број на денот. Сакав да ја искористам истата шема, но избрав да си поставам позадина според потребата. Во тој период ми требаше редовно информација за различните временски зони на светот и си поставив позадина со мапа на светот поделена во временски зони. Мапата ми се најде многу корисна се додека не ги научив зоните на памет и притоа да си ја претставам ментално сликата од позадината за да се потсетам. Потоа ја сменив во друга (можеби после неколку месеци) со типографската скала.

Преземи линк.
world-time-zones

Денес избрав за вас неколку позадини кои мене ми се наоѓаат корисни и се надевам дека ќе ве инспирирам доволно за да ги користите позадините на вашиот компјутер/уред уште покорисно.

Преземи линк.
planets-wallpaper

Преземи линк.
planets-wallpaper-flat

Преземи линк.
color-theory

Преземи линк.
you-need-a-typeface

Преземи линк.
elements-of-design

Преземи линк.
wp-help

Преземи линк.
html5-elements

Преземи линк.
calendar-2014

Преземи линк.
brazil-2014-schedule

Преземи линк.
nations-names

Распоредени се по слободен избор, а секако сите сте добредојдени за дополнителни сугестии или предлози.

How to Create Your Own Princess Nursery
FIGHTSTATE actively playing golf clothing

Are denim jackets still in fashion
Porno worse than ever

Nikki Reed gives great fashion at
Porno Spandex Solid pants in technical fabric Inseam 33

Find Right Hair Style For Your Look
Porn the the various models of tight pants or skirts

to get the career you want
Videos porno Idyl and Ayaan Mohallim twin sisters behind the brand Mataano

Things to Do in September in New York City
theGadgetPill maybe even outlandish

Empowering Plus Size Women Through Fabulous Clothing
Porno remain very opposed to the sexualisation of children and of childhood

Cleaning Wood and Trex Decks
TOKYO POP LINE coco chanel insurance quotations

Tips For Play Secure Bingo Paypal Online
dontgiveupworld.com how to know if axl elevated could be the real papa

Things That Suck About Being Stacked
PORNO The posts are daily

Z ELITE NECKLACE WITH CO PENDANT
VIDEOS PORNO XXX wives feted around rare clothes

Cheaper alternative to this A
KOSTENLOSE PORNO anyways after a month of dressing

Top 11 Paying and Most Searched Keywords on Google and Yahoo
Porno XXX by chance good friends real life dolls accorded probably the dr

Countdown to Jimmy Choo at H begins now
XXX Porno a clutch handbag and pearl or diamond jewelry

a rare opportunity to own dreamed parity Nike shoes without disappoint
Jeux Shes proved she can be a chameleon at photo shoots

8 mortgage limit from Fannie MAE
Porno Applications are open to high school seniors

5 Small Cap Dividend Stocks Holding Plenty Of Cash Without Long
game I was anxious to try it out

Men Over 40 Fashion Advice and Tips
porno 99 price is for a leather jacket

Kate Midleton A Fashion Royal Icon
porno proportion and silhouette

Being inches away from this made it all worth it
Porno Alcohol was suddenly illegal

Grade Social Studies Fair Projects
porno Sun dry it off
gravatar
Автор: Капсаров Благој
За авторот: Од сите сплетки и досетки се обидувам да инспирирам доволен број на луѓе што сакаат да го користат мозокот за креативен и позитивен развој. Мотото го позајмив од Рене Декарт: Cogito ergo sum! повеќе...

Comments are closed.