UI Дизајн

Што се веб стандарди

World Wide Web Consortium (W3C) заедно со некои други групи создадоа технологија за креирање на веб-базирана содржина. Овие технологии кои ние ги викаме ‘веб стандарди’ се внимателно создадени да ги донесат најдобрите резултати на повеќето од корисниците на Интернет.

Креирањето на веб страници според веб стандардите го олеснува и го намалува трошокот за изработка, притоа донесува страници кои се пристапни за повеќе луѓе и Интернет уреди. Страниците изработени според овие стандарди ќе продолжат да функционираат правилно без разлика дали на пазарот ќе излезат нови Интернет уреди.

Повеќе

Страна 8 од 8« Прва...45678