UI Дизајн

Google веб-фонтови верзија 2

Google Web Fonts list.mk

Со новиот подем на Google веб-фонтови што го смени начинот на прикажување веб-содржина, Интернет сурфањето се повеќе и повеќе ќе отсликува типографска разноликост и убавина.

Повеќе

Паметни Интернет извори во врска со веб-технологија

lista-thumb

Овој пост е инспириран од креативната вибрацијата на Димитар Спироски што нè потсети дека сеуште не сме ги споделиле нашите извори за спознавање и информирање на Интернет технологијата.

Повеќе

ИТ Литература во Македонија

Прашања и одговори

Неодамна преведував книга за бази на податоци од англиски на македонски и преведувајки си размислував колку ИТ писмените колеги ќе се смеат на текстот што ќе го читаат. Јас би се смеела…

Повеќе

Напредно пребарување на Интернет

advsearch-thumb

Денешната Интернет средина овозможува најбрзо и најлесно пристапување до нејзините содржини преку пребарувачите како што се Google или Bing. Веб пребарување денеска е клучната машина што го движи целиот Интернет универзум.

Повеќе

Моќниот сервис Google Translate во пракса

gtr_thumb

Можноста да комуницираме на повеќе јазици е условена од посетување на курс за изучување на некој јазик или во најдобра варијанта да се запишеме на Филолошки факултет и да изучуваме повеќе јазици украсени со факултетска диплома. Сепак, денеска постои специјална алатка за таа намена и е бесплатна и корисна благодарение на Google.

Повеќе

Интернет прелистувачи во подем со HTML5/CSS3

browsers-listThumb

Во моментов сите интернет прелистувачи се подготвуваат за новите промени што повлекуваат клучни предизвици за развојот на Интернет содржините и нивното презентирање.

Повеќе

Справување со досадните пропагандни пораки на Интернет

thumb-targeting

Денеска е актуелно рекламирањето одреден тип пропагандна порака на одредена целна група корисници. Тоа го овозможува Интернетот како поле за можности што допрва се откриваат во маркетингот.

Повеќе

Страна 3 од 812345...Последна »