Разно

Инфографика – една година fancy.mk

infografic-fancy

Нашите пријатели fancy.mk една година се дружат со нивните членови и за тој период прилично интересно ја наполниле нивната база со посети.

Повеќе

Донирај облека, сега!

doniraj-obleka11juni

Ве инспирира зборот колективна моќ? Да, ние заедно ја имаме таа моќ, имаме моќ да исполниме нечија потреба, моќ да ја подигнеме свеста кај останатите! На 11 Јуни имате шанса да станете дел од заедницата на волонтери на Црвен Крст и да се здобиете со оваа моќ!

Повеќе

Викенд разговор за oglasuva.me

oglasuvame_thumb

Неодамна се разгоре дебатата за нашите интернет страни каде што корисниците можат да огласуваат некакви огласи за размена на добра. Eден таков (квалитетно спакуван) проект се истакна како доста инспиративна вибрација и сакаме тоа вибрирање да го споделиме со сите наши гости :).

Повеќе

Интервју со екипата позади 0.mk

0mk_thumb

Во првата половина од оваа година интернет страната/сервисот 0.mk, за кратење на долги врски (линкови), како прв таков македонски сервис се накити со доста заслуги. Освен што интернет страната е спакувана со елегантен изглед и поврзана директно со социјалните мрежи како Twitter и Facebook, го освои и првото место на веб дизајн предизвикот организиран од IT.com.mk.

Повеќе

Победници – Креативно сафари #2

Мала сликичка

Дojде моментот кога треба да ги прогласиме победниците на Креативно сафари #2. Се надеваме дека во наредното Креативно сафари ќе има поголем интерес и нас ни останува да ѝ честитаме на Тања Величковска за победата.

Повеќе

Креативно сафари #2, затворено

Да им честитаме на сите учесници што испратија предлог дизајни за Креативното сафари 2, се најдобро креативци и ве охрабруваме да продолжите понатаму со добрата работа. Бројката на нашите учесници изнесува тројца, а ние имаме прво, второ и трето место што значи логично е сите да си заминат со награда, бравос. На сите нас ни останува да се одлучиме за нијансите и да го избериме дизајнот што ќе си ја земе првата/главна награда.

Повеќе

Креативно сафари #2

Kreativno Safari 2

Колку убаво, организираме и второ креативно сафари. Колку да биде поинтересно во ова ќе имаме и награди :). Учесниците треба да дизајнираат летни маици со логото и интернет адресата на Лист.мк плус нешто што мислат дека би изгледало убавко преку ликовно изразувње.

Повеќе

Страна 3 од 41234