Инспирација

Инспиративно дизајнирани летни маици

Thumb Maici

Креативно изразени графички дизајни на маци со кратки ракави. Збирката е набрана од добро познатите креативни заедници Design by Humans, Deviant Art и Behance Network. Едноставни бои, векторски цртежи и инспиративна галерија од маици.

Повеќе

Инспиративна типографија #2

Типографијата може да биде еден од најфасцинантните елементи на некој дизајн. Без разлика дали станува збор за веб дизајн, постери, списанија, билборди или било каков друг вид на визуелна комуникација, типографијата може да биде голем извор на инспирација за дизајнерите. Следува листа на повеќе од 15 типографски дизајни.

Повеќе

Тазе кратки анимирани филмчиња за убав викенд

Краткометражни

Кратките филмови секогаш имаат оригинална порака и поквалитетна реализација од долгометражните затоа што не траат долго, пренесуваат многу посилна порака и најчесто не се комерцијални.

Повеќе

Алфабетата како мајка природа

list-bukvi

Неделава ја започнавме со типографијата како креативен израз и сакаме тоа да го продолжиме во инспиративна смисла. Повелете искористете ги овие букви во вашите наредни дизајни или нека делуваат на вашата инспиративна светилка. Можеби некои од вас ќе се свртат кон природата како инспирација за нивните наредни креативни дела.

Повеќе

Инспиративна типографија #1

inspirativna tipografija

Типографијата може да биде еден од најфасцинантните елементи на некој дизајн. Без разлика дали станува збор за веб дизајн, постери, списанија, билборди или било каков друг вид на визуелна комуникација, типографијата може да биде голем извор на инспирација за дизајнерите. Следува листа на повеќе од 15 типографски дизајни.

Повеќе

A matter of taste – креативни модни креации

a-matter-of-taste

Модата што се јаде е инспиративна веќе подолго време, а фотографот Fulvio Bonavia направи изненадувачки модни креации направени со овошја, сирење и чоколадо меѓу другите, за неговата последна книга “A Matter of Taste”.

Повеќе

Наши твитераши со позадини

#twbg Thumb

Твитер социјалната мрежа има интересна наставка ставено за позадината што може да си ја менува секој член. Не дека е тоа нешто ново кај социјалните мрежи, но на Твитер е доста видливо тоа. Тоа може да се уредува во Settings → Design откако ќе се логираме. Тука има неколку веќе направени и приложени позадини од самиот сервис, но постои и можноста да си додадеме своја. Исто овозможува промена на боите на текст и одредени сегменти што се прикажуваат кога го посетуваме нашиот Твитер профил. Со малку знаење и уредување на тие два дела целиот комплет може да изгледа доста интересно и зачинето со сопствен додаток.

Повеќе

Страна 5 од 8« Прва...34567...Последна »