Инспирација

Зрачење креативни вибрации – пишувај за list.mk

pisuvaj-za-list-thumb

Со долго размислување и ревизија на ресурсите, одлучивме дека е најдобро да го зголемиме бројот на луѓе што сакаат да пишуваат и споделуваат креативни вибрации на list.mk

Повеќе

Импресивна македонска фотографија на deviantArt.com

devart_photolist

Мала галерија од вредни фотографии што може да ги најдете низ галериите на deviantArt.com каде што инспирацијата е наметната сама по себе.

Повеќе

Извадок од креативното катче на Kihu Potru

thumb-kihu

Активно си црта графити и инсталирани налепници каде што треба/не треба :), концепти и мултимедијални креативни илустрирања со „неколку“ изложби позади себе, а во слободно време се бави и со пуштање музика под псевдонимот Dzamski.

Повеќе

Визуелна презентација на мобилни апликации


Дизајнерите на мобилни апликации се постојано стремни да создадат апликација со примамлив дизајн, но притоа без да се изгуби едноставноста за користење што е од големо значење. Денес ќе ви претставам листа од неколку мобилни апликации со елегантен и едноставен дизајн од кои се надевам дека ќе ја добиете потребната инспирација за вашата следна мобилна апликација.

Повеќе

Воведуваме галерија за креативна презентација

galerija_list
Со цел да ја зголемиме промоцијата на нашите креативци воведовме галерија низ која секој ќе може да ги презентира своите дела.

Повеќе

Инспирација од македонски креативци на deviantART.com

darthumb-listmk

Ликовна уметност и илустрација што ќе ви ги извибрира и очите и ушите. Во „околината“ почна да се издвојува една заедница што создава убавина со која ни ги гали очињата и благодарение на deviantART можат тоа да си го споделат со сите нас.

Повеќе

Прогнози за 2011 – HTML5 и Интернет

prognozi2011

Бидејќи се работи за прогнози поврзани со темите што ги споделуваме на List.mk прогнозирањето се однесува на Интернет технологијата и компјутерските уреди што ќе пристапуваат на таа мрежа.

Повеќе

Страна 3 од 812345...Последна »