Графички Дизајн

GNOME 3 делува спокојно

Gnome 3 list.mk

Официјалната верзија GNOME 3 почна да ги полни содржините на Интернет со прегледи и пофалби особено во пакет со лансирањето на Fedora 15.

Повеќе

Кратко запознавање со новитетите кај KDE 4.6

kde4.6-thumb

Како и вообичаено, развојот на производите што се креирани под „чадорот“ на слободен софтвер растат и се обновуваат со огромна брзина. Веќе сме само неколку месеци на големо се користи веќе збогатената и надградена верзија на KDE. Се насобраа доволно нови и интересни моменти што добро ќе делува како запознавање со тоа што ни следи.

Повеќе

Креативно сафари #3 – Затворено

Добивме неколку позадини што имаат потенцијал успешно да го освежат вашиот работен простор. Би сакале во иднина да видиме повеќе ентузијазам и мотивација за споделување на дизајнирани креации.

Повеќе

Креативно сафари #3 – Априлска шега

ks3-list.mk

Сакаме да ве предизвикаме на уште едно креативно сафари каде што ќе ја презентирате пролетта на нашите работни околини и Априлилили…

Повеќе

Направете си сопствен Фонт со Font Forge

fforge-thumb

Идејата да се создаде фонт, текстуална азбука што ќе се користи потоа за пишување и споделување на некаков јазик, денес може секој да ја реализира.

Повеќе

Тажната порака ги одбива купувачите

mece_thumb

Една од интересните работи каде што се гледа пристапот за градење на еден бренд е зрелоста на тој создаден „знак“. Освен што треба да претставува некаква приказна или симболика за компанијата/агенцијата/трговскиот член на некој пазар треба да делува на психологијата кај коминтентите од кои, со помош на брендот, фирмата треба да заработи.

Повеќе

Мамо, мамо, сакам Bamboo Fun

bamboo_thumb

Можеби едно од најновите ремек дела создадени за дигитално цртање и комуникација на допир со вашиот компјутер. Да, сум пристрасен затоа што многу си ги сакам таблиците за цртање на Wacom, но да не се залажуваме, сепак изборот е на место.

Повеќе

Страна 2 од 41234