Бесплатно

Збогатен избор за интернет сурфање на мобилни уреди

Откако неколку милиони корисници почнаа да пристапуваат на интернет преку своите телефони, така и сурфањето на интернет преку телефон стана се послатко и послатко. Вообичаено, до сега имаше мала конкуренција во тој сегмент, но денеска работите се сменија. Целата приказна започна со појавата на Opera Mini, браво за Оpera.

Повеќе

Листа од 32 македонски фонтови

makedonski fontovi

Секогаш кога дизајнираме нешто ни фалат македонски фонтови, поточно листата на фонтови се сведува само на 3-4 подобри. Пред некое време направив добра листа на фонтови кои решив да ги споделам со вас, па се надевам дека ќе ви се најдат.

Повеќе

Бесплатни веб-иконки слободни за користење

Veb Ikoni Thumb

Овие мали сликички ретко кој кај нас има време да седне и да ги прави оти сите проекти обично треба да се готови до вчера. Нашите клиенти стално негде им се брза и тоа силно делува врз директорите, а директорите знаеме кој требе да го „јачат“. Притисок, бесмислен притисок со што истовремено очекуваат тоа што го правиме да свети оти ако има малку кал, аaa не е професионално. Јас немам проблем често пати (од дед лајн мотиви) да користам слободни веб-иконки за користење, особено тие што се бесплатни и ослободени од големи авторски забрани со можност за комерцијална употреба.
Освен што допринесуваат за крајниот продукт да изгледа пристојно времето потребно да се имплементираат е многу кратко. Скоро за сите нема потреба од користење Photoshop или сличен багер за работа со графика.

Повеќе

Колекција на бесплатни темплејти на маици

маици

Во овој пост ќе најдете колекција на темплејти кои ќе ви помогнат во креирањето на вашите креативни дизајни за маици.
Оваа колекција опфаќа повеќе големини и стилови на маици, кои доаѓаат во повеќе формати: PSD, EPS, Ai, JPG и сл.

Повеќе

10 бесплатни, а одлични фонтови


За следниот пост решив да направам селекција на 10 фонтови кои се одлични доколку се занимавате со дизајн, а кои се бесплатни. Иако бесплатни, изгледаат професионално дизајнирани и сигурно во наредните проекти добро ќе ви се најдат некои од нив. Линк за преземање е самата слика. Повеќе

Страна 3 од 3123