Извадок од креативното катче на Kihu Potru

thumb-kihu

Активно си црта графити и инсталирани налепници каде што треба/не треба :), концепти и мултимедијални креативни илустрирања со „неколку“ изложби позади себе, а во слободно време се бави и со пуштање музика под псевдонимот Dzamski.

sticker1-mited

sticker2-mited

sticker3-mited

sticker4-mited

sticker5-mited

sticker6-mited

sticker7-mited

sticker8-mited

sticker9-mited

sticker10-mited

Себе си се карактеризира како слободен уметник во соработка со младоста и креативниот дух околу него. Освен цртањето на различни површини и материјали, креативноста ја изразува и преку разни улични перформанси. Такви вибрации низ перформанси и работилници во кои се спојуваат младиот дух и уметноста Митко Гогов ги има пренесувано низ Франција, Норвешка, Италија, Србија, Македонија и во поголем дел од останатите балкански земји.

kihu_naListmk

Сака да пишува често низ блогерската околина и секогаш е отворен за социјална интеграција и комуникација. Досега има снимено неколку документарни и експериментални филмови и редовно работи на неколку филмски, театарски и младински фестивали на Балканот и Европа.

gravatar
Автор: Капсаров Благој
За авторот: Од сите сплетки и досетки се обидувам да инспирирам доволен број на луѓе што сакаат да го користат мозокот за креативен и позитивен развој. Мотото го позајмив од Рене Декарт: Cogito ergo sum! повеќе...

2 Коментари

  1. Одлични изработки. Браво за Потру, Џамски или како било 🙂