Форми, формулари и контакти #1

Контакт форумлари #1

Контакт формулари што инспиративно ќе делуваат на вас во најмалку еден слој. Како изгледа кога програмер, дизајнер, веб дизајнер креативно создава оригинални дела. И така знаеме дека повеќето што го читаат овој пост се или веб програмери или инволвирани во таа „индустрија“. Формите како сегмент од една интернет страна се можеби најкритичните точки за изработка, но веќе кога ги изработуваме барем да личат на нешто. Би сакал почесто да гледам на нашиот интернет простор посреќни оригинални решенија што ќе бидат создадени од инспирација, а ќе изгледаат пристојно. Креативноста не доаѓа од негде, таа доаѓа од мојата глава, твојата глава и сите што имаат глави во кои има орган мозок. Тој мозок за да создаде нешто треба да има визуелна форма од тоа што ќе биде крајниот продукт. Ако претходно на таа проекција и ставиме калап, креативноста многу лесно ќе исплива на површината.

Следува презентација на некои креативни формулари што ги среќаваме на интернет секојдневно, само малку подобро нашминкани. Оваа галерија е пакувана според мојот вкус за добар изглед, а притоа за изработката на овие форми е користена минимална количина на ресурси, хардвер, код и слично.

awpexpress

awpexpress

blackrabb

blackrabb

benstockdesign

benstockdesign

christophzillgens

christophzillgens

davidfooks

davidfooks

elitewebmaster

elitewebmaster

fullyillustrated

fullyillustrated

investmenty

investmenty

jai

jai

jeroenhoman

jeroenhoman

launchlist

launchlist

maddog

maddog

mariecatribs

mariecatribs

massiveblue

massiveblue

mirieldesign

mirieldesign

nanyate

nanyate

peaxl

peaxl

prismicreflections

prismicreflections

robocatapps

robocatapps

rogerburkhard

rogerburkhard

songclash

songclash

trufcreative

trufcreative

twochaps

twochaps

xhtmlcafe

xhtmlcafe

За изборот ги користев познатите интернет галерии за веб страни cssremix.com, webcreme.com, thedesigninspiration.com, designsnack.com, designshack.co.uk, bestwebgallery.com, csselite.com.

gravatar
Автор: Капсаров Благој
За авторот: Од сите сплетки и досетки се обидувам да инспирирам доволен број на луѓе што сакаат да го користат мозокот за креативен и позитивен развој. Мотото го позајмив од Рене Декарт: Cogito ergo sum! повеќе...

Comments are closed.