Фантастични надворешни рекламни кампањи

fantasticni-outdoor-kampanji

Штом го напуштиме домот почнуваат да нè бомбардирани огромен број на рекламни пораки. За жал, во Македонија, најголемиот дел од нив се просечно направени на прилично класичен и предвидлив начин и не го задржуваат нашето внимание подолго од неколку секунди.

За волја на вистината и кај нас, одвреме-навреме се случува по некој „испад“ од обичното, како оној билборд на One со кошот (можеби дополнително ми се допаѓа поради успехот на нашите кошаркари).

Баскет рекламирање

Пред десетина дена ми привлече внимание и направи-сам надворешно рекламирање на навивачи за натпреварот Македонија-Шпанија. Одлично брендирање на кафуле.

Како тоа го прават виртуозите!

Можностите за рекламирање се неограничени, и не секогаш се поврзани со огромни буџети, најчесто се работи „само“ за добра идеја. Уверете се и сами:

01-wonderbra-3d-web

3M_Pink_48Sht_FinalPOST IT NOTE

11_00207_001_leica__sharpest_details_campaign11_00207_003_leica__sharpest_details_campaign

11_00207_004_leica__sharpest_details_campaign

16W21_Campaign_Print-3

17703_buing_is_kill-fins

17704_buing_is_kill-tusk

20070620-bloom

adshel_naked

Alan-Night-Light

Alan-Wake-Deck-2

Allen-Wake-Sun-Dial

amanda-car-crash

anandomilkbuilding

Andiamopasta

autism-has-two-faces-citylights

avidabooks

avidafashion

avidafurniture

AXAbricks

Bad-Things_Bulletin-w-Ext

NT Mood-1

bass

BernmobilAirportBus

big_babol1

big_babol3

bloody

board-maps

NT Mood-1

burn

burnboots

canonirritation

canonpaperjam

chapel_bar_jesus

chapel_bar_mary

cimg1666

cimg1789

DenverWatersprinkler

Dumocalcin-giantbone

dynamic_ihu

ecobrisa

fedEx_fake_mud_ad

floralpbutter

jackson-tunnel

Надополнување на галеријата ни испрати @I100 , сликано во Полска, кампања против семејното насилство, слоганот е „Што слушаш кај комшиите? Слушни, препознај, помогни!“

За крај би сакал да споделам со вас и неколку примери од Македонија на симпатично-траги-комичен направи сам маркетинг.

Галерија: откачена македонија

0281-IMG-20110806-00819

0286-IMG-20110806-00814IMG

0512-IMG-20110708-00589

0652-Skopje-20110527-00408b

0931-Skopje-20110412-00170

0990-Skopje-20110403-00111

skrsen sitilajt

Има и полошо!

Погледнете ја шокантната состојба со надворешното рекламирање во Грција, во која рекламните билборди изгледаат како сценографија за хорор филм.

grcija

grcija 2

grcija 3

gravatar
Автор: Небојша Гелевски
За авторот: Графички дизајнер и фонт манијак повеќе...

1 коментар

  1. Добар избор на надворешни реклами.
    Од оние од МК фаворит ми е рекламата од Ѓорче Петров (скршен ситилајт). 🙂