Бесплатни веб-иконки слободни за користење

Veb Ikoni Thumb

Овие мали сликички ретко кој кај нас има време да седне и да ги прави оти сите проекти обично треба да се готови до вчера. Нашите клиенти стално негде им се брза и тоа силно делува врз директорите, а директорите знаеме кој требе да го „јачат“. Притисок, бесмислен притисок со што истовремено очекуваат тоа што го правиме да свети оти ако има малку кал, аaa не е професионално. Јас немам проблем често пати (од дед лајн мотиви) да користам слободни веб-иконки за користење, особено тие што се бесплатни и ослободени од големи авторски забрани со можност за комерцијална употреба.
Освен што допринесуваат за крајниот продукт да изгледа пристојно времето потребно да се имплементираат е многу кратко. Скоро за сите нема потреба од користење Photoshop или сличен багер за работа со графика.

Социјални мрежи

Aquaticus Social

Преземи

Aquaticus_Social_by_jwloh

Social Network Icon Pack

Преземи

Komodo Social

Polaroid Icon Set

Преземи

Polaroid Icon Set

Social Networking Icons

Преземи

Social_Networking_Icons_by_deleket

Simple Circular Social

Преземи

circular_socialMediaIcons

RSS

Feed Icons

Преземи

Feed Icons 2

Преземи

Feed Icons 2

Сенаменски

Iconic

Преземи

Iconic

Iconza

Преземи

Iconza

Onebit free icon set

Преземи

Onebit Icons

Xiao Icon

Преземи

XiaoIcons

PIXELATED – a lightweight IconKit

Преземи

Pixalated

Vaga Icons Set

Преземи

Vaga

Забелешка

Во контекст на овој пост битно е да се запамти дека во моментот на објавување сите горенаведени пакети на веб-икони се слободни и бесплатни за користење во приватни и комерцијални цели. Ако во меѓувреме се смени лиценцата под која се објавени или се смени начинот на кој се споделуваат, строго препорачувам да прочитате што има наведено во нивната лиценца.

gravatar
Автор: Капсаров Благој
За авторот: Од сите сплетки и досетки се обидувам да инспирирам доволен број на луѓе што сакаат да го користат мозокот за креативен и позитивен развој. Мотото го позајмив од Рене Декарт: Cogito ergo sum! повеќе...

1 коментар

  1. Nice collection.

    Thanks!