Креативни пакувања #2

Креативни пакувања 2

Пакувањето е еден од најчестите примери за графички дизајн. Освен за прикажување на важни информации, пакувањето стана важна визуелна презентација при продажбата. Со употребата на илустрација, боја, типографија па дури и различни материјали за пакување, убавиот и атрактивниот производ може да ја зголеми продажба и да се издвои од конкуренцијата.

Би сакале да споделиме со вас неколку дизајни на производи/пакувања што можат да делуваат инспиративно на вашата креативност.

Повеќе

Креативни пакувања #1

kreativni pakuvanja 1

Пакувањето е еден од најчестите примери за графички дизајн. Освен за прикажување на важни информации, пакувањето стана важна визуелна презентација при продажбата. Со употребата на илустрација, боја, типографија па дури и различни материјали за пакување, убавиот и атрактивниот производ може да ја зголеми продажба и да се издвои од конкуренцијата.

Би сакале да споделиме со вас неколку дизајни на производи/пакувања што можат да делуваат инспиративно на вашата креативност.

Повеќе

Креативни реклами #7

Креативни реклами

Верувам дека добрата реклама е најбрзиот начин да се пренесе пораката до публиката, а доколку таа е привлечна станува инспирација и за другите. Најчесто рекламата е само реклама, но сепак некои компании се трудат многу за да ја направат нивната промотивна кампања уникатна, впечатлива и успешна.

Во продолжение следуваат 15 креативни реклами #7.

Повеќе

Алфабетата како мајка природа

list-bukvi

Неделава ја започнавме со типографијата како креативен израз и сакаме тоа да го продолжиме во инспиративна смисла. Повелете искористете ги овие букви во вашите наредни дизајни или нека делуваат на вашата инспиративна светилка. Можеби некои од вас ќе се свртат кон природата како инспирација за нивните наредни креативни дела.

Повеќе

A matter of taste – креативни модни креации

a-matter-of-taste

Модата што се јаде е инспиративна веќе подолго време, а фотографот Fulvio Bonavia направи изненадувачки модни креации направени со овошја, сирење и чоколадо меѓу другите, за неговата последна книга “A Matter of Taste”.

Повеќе

Креативни реклами #6

kreativni reklami 5

Верувам дека добрата реклама е најбрзиот начин да се пренесе пораката до публиката, а доколку таа е привлечна станува инспирација и за другите. Најчесто рекламата е само реклама, но сепак некои компании се трудат многу за да ја направат нивната промотивна кампања уникатна, впечатлива и успешна.

Во продолжение следуваат 10 креативни реклами #6.

Повеќе

iWatch концепт

iwatch
Фанови сте на iPhone или iPad? Што е следно? iPhone 4G или часовник инспириран од производите на Apple?

iWatch не е обичен часовник кој го покажува само времето. Доколку би се реализирал овој концепт, часовникот ќе може да се поврзе со вашите уреди кои користат Bluetooth, ќе има 16GB вградена меморија и ќе ви овозможи да одговарате на повици преку него. Тој исто така ќе прикажува RSS, временската прогноза и ќе ви овозможи разгледување фотографии во Apple стил. Во iWatch има вградено и Pico проектор со кој ќе можете да гледате видеа на ѕидот.

Повеќе