15 Корисни iPhone апликации за дизајнери


За наредниот пост решив да не барам инспирација од интернет, да не листам низ книги за дизајн, да не критикувам некој наш дизајн, да не бидам плагијатор…туку едноставно да погледнам што од апликации имам на мојот iPhone кои ги користам секојдневно, а кои би биле корисни за веб и графички дизајнери и се бесплатни.

Повеќе

Новото лого на Пепси

pepsi logo

„Кажете Пепси“, За оние што се секогаш млади“, „Пепси генерација“, „Вкус кој ги победува сите други“… се само дел од многуте слогани на Пепси, вториот најпознат пијалок во светот. Од 1950 до 2000-та Пепси претставуваше слика на свежина, младост, енергија….

Повеќе

12 трендови во дизајнирањето на логоа

Секоја година си носи свои свежи и препознатливи трендови во сите области, така и кај дизајнирањето на логоа. Иако кај логоата важи она дека треба да бидат безвременски и секогаш препознатливи, дизајнерот секогаш мора да биде до тек без разлика дали ги применува новите трендови или ги користи само како инспирација.

Денес со растот на фирми и компании, расте и глобалната конкуренција, сите бараат начин како нивната компанија, производ или услуга да се издвои од големиот број на конкуренти. Свеж, креативен и атркативен дизајн на бренд може и те како да влијае на зголемувањето на профитот на една компанија.

Од почетокот на оваа година неколку стила и трендови јасно се издвојуваат над сите и иако сеуште рано се на добар пат да ја одбележат и цела 2010та.

Повеќе

Успешeн AXE EFFECT маркетинг

Од 2003-та АXE го смени концептот на своите реклами, на подобро, мнооогу подобро, каде што „помагаше“ мажите да ги освојуваат жените лесно, со помош на AXE се разбира. Во 2004-та тогашната нова серија на дезодоранси Puls Fragrance помогна на еден гик играјќи да ги освои жените. После ова следуваше Touch, Unlimited, Clix и во 2007-ма Vice им помогна на добрите фини девојки да станат „лоши“.
Како и да е, сигурно секој од вас знае барем една реклама, без разлика дали видео или принт која оставила голем впечаток и сеуште изгледа примамливо. Тоа е AXE Effect.
Овде одвоивме 30 најдобри.

Повеќе

Креативни реклами #3

kreativni-reklami-3

Продолжуваме со креативните реклами. Овој пат дел од оние кои оставија впечаток уште на почетокот на оваа година.

Повеќе

Зошто олимписките постери се лошо дизајнирани?

olimp

Олимписките постери еволуирале доста низ повеќе од сто годишното постоење на Олимписките игри. Но, според многумина меѓу кој и Дејвид Рос, бивш директор на Музејот на Современа уметност во Сан Франциско, станале полоши.

Повеќе

Страна 6 од 6« Прва...23456