Донирај облека, сега!

doniraj-obleka11juni

Ве инспирира зборот колективна моќ? Да, ние заедно ја имаме таа моќ, имаме моќ да исполниме нечија потреба, моќ да ја подигнеме свеста кај останатите! На 11 Јуни имате шанса да станете дел од заедницата на волонтери на Црвен Крст и да се здобиете со оваа моќ!

Повеќе

Паметни Интернет извори во врска со веб-технологија

lista-thumb

Овој пост е инспириран од креативната вибрацијата на Димитар Спироски што нè потсети дека сеуште не сме ги споделиле нашите извори за спознавање и информирање на Интернет технологијата.

Повеќе

ИТ Литература во Македонија

Прашања и одговори

Неодамна преведував книга за бази на податоци од англиски на македонски и преведувајки си размислував колку ИТ писмените колеги ќе се смеат на текстот што ќе го читаат. Јас би се смеела…

Повеќе

Креативно сафари #3 – Затворено

Добивме неколку позадини што имаат потенцијал успешно да го освежат вашиот работен простор. Би сакале во иднина да видиме повеќе ентузијазам и мотивација за споделување на дизајнирани креации.

Повеќе

Креативно сафари #3 – Априлска шега

ks3-list.mk

Сакаме да ве предизвикаме на уште едно креативно сафари каде што ќе ја презентирате пролетта на нашите работни околини и Априлилили…

Повеќе

Кога клиент ви се илјадници индивидуалци

klienti-thumb

Во последно време во МК бројот на интернет страни се зголемува со голем интензитет. Голем дел од нив се „one man show“, и тој еден човек е најчесто програмер.

Повеќе

Воведуваме галерија за креативна презентација

galerija_list
Со цел да ја зголемиме промоцијата на нашите креативци воведовме галерија низ која секој ќе може да ги презентира своите дела.

Повеќе

Страна 3 од 612345...Последна »