MIUI: брз, преубав и сосема поинаков Android ROM


Ако и на вас ви се здосади од изгледот и начинот на работа на вашиот „класичен“ Андроид како и на мене, тогаш можете да го пробате MIUI кој пружи сосема ново Андроид искуство кое доаѓа со преубав интерфејс кој потсеќа на iOS, одлична брзина на работење и уште многу други дополнителни функционалности кои вашиот Андроид најверојатно ги нема.

MIUI инаку е еден од најпопуларните Андроид ромови кој моментално е базиран на Андроид 2.3 верзијата и се обновува секој петок со дополнителни функционалности и исправки според реакциите и коментарите на корисниците.
Повеќе

Македонски хостинг пакети за веб страни


Во нашата веб-приказна на Интернет низ годините со зголемување на побарувачката на веб-страни се зголеми и бројот на компании што нудат „сместување“ на тие веб страни.

Повеќе

Визуелна презентација на мобилни апликации


Дизајнерите на мобилни апликации се постојано стремни да создадат апликација со примамлив дизајн, но притоа без да се изгуби едноставноста за користење што е од големо значење. Денес ќе ви претставам листа од неколку мобилни апликации со елегантен и едноставен дизајн од кои се надевам дека ќе ја добиете потребната инспирација за вашата следна мобилна апликација.

Повеќе

Листа за потсетување: CSS кратенка за фонт


Кога се одредува стил на фонт во веб-страна што ја изработуваме, во CSS-от најчесто користиме font-family, font-size, font-weight, поточно, нашиот код изгледа нешто како ова:

Повеќе

Boldy – WordPress тема

Boldy - WordPress тема

Boldy е навистина убава и професионално дизајнирана тема која има поддршка за најновиот WordPress 3, но најважно треба да се напомене дека е целосно бесплатна. Таа е погодна за презентирање на вашето портфолио или пак вашата компанија.

Повеќе

Како да направите копче во Photoshop

klikni me

Во овој туторијал ќе ви покажам како да направите копче во Photoshop кое ќе изгледа супер и ќе ги натера вашите посетители на сајтот да кликнат на него без никакво размислување. 🙂 Копчето ќе можете едноставно да го прилагодувате според вашите потреби, да му ја менувате бојата или големината и тоа само со неколку клика.

Повеќе

Листа од 32 македонски фонтови

makedonski fontovi

Секогаш кога дизајнираме нешто ни фалат македонски фонтови, поточно листата на фонтови се сведува само на 3-4 подобри. Пред некое време направив добра листа на фонтови кои решив да ги споделам со вас, па се надевам дека ќе ви се најдат.

Повеќе

Страна 1 од 512345