А што друго ако не кирилични фонтови?

Бесплатни кирилични фонтови

Фонтови никогаш доста! За кирилични да не правиме муабет. Повелете наш прилог за збогатување на вашата колекција со 10 тазе фонтови.

За вас овој пат одбравме: стрипаџиски, ракописни, дигитално-пикселни, нечисти и модерни . Сите се со комплетна поддршка за сите македонски букви.

Skipper stencil

01 skipper stencil

Lovely Audrey BG

Lovely Audrey BG mk

Basic Comical Regular NC

Basic Comical Regular NC

Retroville NC

Retroville NC

Spotlight Typewriter NC

Spotlight Typewriter NC

Lovely Grace BG

Lovely Grace BG

Suplexmentary Comic NC

Suplexmentary Comic NC

SMW Text 2 NC

08-SMW Text 2 NC

Matthan Sans NC

Matthan Sans NC

Lovely Sofia BG

Lovely Sofia BG

Ја збогатуваме колекцијата на македонски фонтови со цел да ги расположиме креативните дизајнерски клетки во нашите глави. Во иднина да гледаме поголема искористеност на македонската кирилица околу нас во разнолика убавина.

gravatar
Автор: Небојша Гелевски
За авторот: Графички дизајнер и фонт манијак повеќе...

2 Коментари

  1. Киро Велковски 8 Jul, 2011 во 18:17

    http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080327090746AACy20m

    Што ќе рече џабе си се мачел да ја преведуваш. Во оваа верзија НЕ ги содржи сите букви од македонската азбука, па не е добар начин за илустрација на фонтовите. Доволно би било:
    АБВГДЃ….Ш или сл.

  2. Здраво, дали знаете кој фонт се користи при печатење на фискална сметка. Конкретно ме интересира за сметка од супермаркет.