Виена – Фото импресии

Фотографии од Дејан Ангелов

На крајот од мај имав можност да го посетам Виена, главниот и најголем град во Австрија. Прекрасен град со многу воодушевувачки згради и споменици.

Долната Belvedere палата:

http://commondatastorage.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/medium/36588680.jpg

http://commondatastorage.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/medium/36588707.jpg

http://commondatastorage.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/medium/36588861.jpg

Schonbrun палатата:

http://commondatastorage.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/medium/36588914.jpg

http://commondatastorage.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/medium/36589082.jpg

Австрискиот парламент:

http://commondatastorage.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/medium/36588466.jpg

Други места и објекти:

http://commondatastorage.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/medium/36588294.jpg

http://commondatastorage.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/medium/36588338.jpg

http://commondatastorage.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/medium/36588359.jpg

http://commondatastorage.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/medium/36588483.jpg

Сите слики од Виена и другите градови кои ги посетив (Будимпешта, Венеција, Верона…) се достапни на Panoramio.

gravatar
Автор: Дејан Ангелов
За авторот: Веб развивач заинтересиран околу работа со PHP и JavaScript (jQuery). Wanna learn Ruby.

Comments are closed.